Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Działalność odstępców w internecie  (Przeczytany 452 razy)

Offline Gostek

Działalność odstępców w internecie
« dnia: 11 Grudzień, 2025, 08:29 »
Powstał kolejny kanał na YouTube, który porusza tematy związane z działalnością Świadków Jehowy.

Prowadząca kanał kobieta odnosi się  również do kwestii proroctw biblijnych, które to przez ponad 100 lat swej działalności, organizacja  na swój sposób interpretowała i odnosiła  do własnej działalności.

Kanał ten nazywa się - "bez iluzji"

Link poniżej :

https://www.youtube.com/channel/UCZ5g-d_Ejmw45UViYvU6ZVw

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8954
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
Odp: Działalność odstępców w internecie
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Grudzień, 2025, 18:53 »
Czym chce zabłysnąć, tych programów jak grzybów po deszczu

Offline donadams

« Odpowiedź #2 dnia: 12 Grudzień, 2025, 20:29 »
Niekoniecznie musi chcieć zabłysnąć. Może robić to dla siebie, a w takiej sytuacji to też będzie miało wartość. Jak dla mnie, jeśli ludzie robią to rzetelnie, to niech sobie robią. Jak dotrze do 10 nowych osób z dobrą nowiną o organizacji, to chwała jej za to.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Estera

« Odpowiedź #3 dnia: Wczoraj o 01:18 »
Powstał kolejny kanał na YouTube, który porusza tematy związane z działalnością Świadków Jehowy.
   Już nie taki młody ten kanał.
   Na you tube dołączył w grudniu 2024 roku.
   To już 31 grudnia 2025 roku skończy rok  >:D >:D
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Sebastian

« Odpowiedź #4 dnia: Wczoraj o 12:52 »
w mojej opinii każdy kolejny kanał to zawsze jakaś wartość dodana i kolejne chociażby minimalne oslabienie jw_org nawet o te 10 osób o których wspomina donadams
stworzenie takiego kolejnego kanału (nawet tylko po to "aby błysnąć") jest o wiele lepszym pomysłem niż np. siedzenie w domu i próby "błyśnięcia" przez udziwnianie języka dziwactwami typu "wielka wieża" albo "jatiw" czyli pisanie słów od tyłu.
stworzenie takiego kolejnego kanału jest bowiem pozytywną aktywnością, a przecież lepiej zrobić malutko niż nie zrobić absolutnie niczego
gdybyśmy komentowali tutaj próbę uzbierania miliona złotych na operację dla chorego dziecka, to wtedy pochwaliłbym nawet wpłatę 1 złotówki, dlatego że nawet ta jedna złotówka sprzyja osiągnięciu celu (rodzice potrzebują już tylko 999.999zł a więc ich sytuacja minimalnie bo minimalnie, ale uległa poprawie)
tutaj komentujemy zjawisko niepieniężne ale mogę napisać dokładnie to samo - jeśli ktoś przekona 10 osób i wtedy zamiast 9.000.000 głosicieli jw_org będzie miała "tylko" 8.999.990 głosicieli, to jednak sekta będzie wtedy (minimalnie bo minimalnie, ale jednak) odrobinkę słabsza, np. o te 10 osób
pamiętajcie o słowach Ewangelii "każdy kto nie jest przeciwko nam, ten jest z nami"...
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #5 dnia: Wczoraj o 14:47 »
w mojej opinii każdy kolejny kanał to zawsze jakaś wartość dodana i kolejne chociażby minimalne oslabienie jw_org nawet o te 10 osób o których wspomina donadams
stworzenie takiego kolejnego kanału (nawet tylko po to "aby błysnąć") jest o wiele lepszym pomysłem niż np. siedzenie w domu i próby "błyśnięcia" przez udziwnianie języka dziwactwami typu "wielka wieża" albo "jatiw" czyli pisanie słów od tyłu.
stworzenie takiego kolejnego kanału jest bowiem pozytywną aktywnością, a przecież lepiej zrobić malutko niż nie zrobić absolutnie niczego
gdybyśmy komentowali tutaj próbę uzbierania miliona złotych na operację dla chorego dziecka, to wtedy pochwaliłbym nawet wpłatę 1 złotówki, dlatego że nawet ta jedna złotówka sprzyja osiągnięciu celu (rodzice potrzebują już tylko 999.999zł a więc ich sytuacja minimalnie bo minimalnie, ale uległa poprawie)
tutaj komentujemy zjawisko niepieniężne ale mogę napisać dokładnie to samo - jeśli ktoś przekona 10 osób i wtedy zamiast 9.000.000 głosicieli jw_org będzie miała "tylko" 8.999.990 głosicieli, to jednak sekta będzie wtedy (minimalnie bo minimalnie, ale jednak) odrobinkę słabsza, np. o te 10 osób
pamiętajcie o słowach Ewangelii "każdy kto nie jest przeciwko nam, ten jest z nami"...
SEBASTIAN
"Seba, to urocze, jak w swojej błyskotliwej analizie mojego charakteru, odtwarzasz własny autoportret z zaskakującą precyzją. Widzisz we mnie 'prowincjonalną osobowość' i 'malkontenta', podczas gdy sam jesteś mistrzem sensacji, zrzędzenia i pomstowania na forum.
Twoja zjadliwość, którą tak pięknie cytujesz: ''siedzenie w domu i próby "błyśnięcia" przez udziwnianie języka dziwactwami typu "wielka wieża" albo "jatiw" czyli pisanie słów od tyłu.'', to przejaw jaki nadmieniasz, jest idealnym opisem Twojego własnego, rozpaczliwego szukania poklasku pośród klakierów.
Seba, byłeś, Jesteś, błyskotliwym manipulatorem - widzisz tylko, to co chcesz i wzbudzasz na  Forum sensację zrzędzenie i pomstowanie na wszystko  , przedstawiasz uszczypliwości, jak malkontent Roszada.

Już popisałeś się na tym FORUM jako moderator kasując według swego gustu posty jak również FORUMOWY KOSZ, administracja pozbawiła  tego zaszczytu degradując do zwykłego u-sera. Wypisywałeś różne  herezje na swoje usprawiedliwienie, lecz administracja tego Forum nie uległa tym  złotym słówkom – UCZYNIŁA co powinna – nieodpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu i zostałeś zdegradowany po kilku dniach.
Wolę pisać swoje idiotyczne błyski, niż publicznie być poniżony.
Proszę zainteresuj się swoją ''BEATRICZE'' a nie ścigaj mi publicznie majtek.

« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 15:02 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #6 dnia: Wczoraj o 15:28 »
ok, Nadaszyniaku, masz prawo mieć swoją opinię na temat mojej osoby.
Polemizować nie będę.
Jeśli tak mnie postrzegasz, to ja przyjmuję to do wiadomości. I tyle.
Ja opisałem jak postrzegam Ciebie, a Ty opisałeś jak postrzegasz mnie.
I niech tak zostanie.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 15:49 wysłana przez Sebastian »
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #7 dnia: Wczoraj o 15:49 »
Sebastian lubić się nie musimy, ale SZACUNEK, to podstawa na FORUM - pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 15:58 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #8 dnia: Wczoraj o 15:52 »
krótki komentarz do słowa: "szacunek"
Dziwię się że miałeś w sobie tak mało autorefleksji że postanowiłeś zaatakować Roszadę.
Włodek na polu antyświadkowym dokonał 1.000x więcej ode mnie i 1.000.000x więcej od Ciebie.
jeżeli nawet Włodek ma jakieś tam wady, to i tak jest i będzie najwybitniejszym na świecie specjalistą od publikacji świadków Jehowy.
W mojej prywatnej opinii, w całym antyświadkowym internecie tak naprawdę wyróżniają sie z tłumu trzy podmioty:
miejsce 1 to Tulia Topa, mistrzyni, miejsce 2 to Światusy, wicemistrzowie, miejsce 3 to Włodek Bednarski & Piotr Andryszczak, także wicemistrzowie
oni łącznie stanowią 99% wartości merytorycznej antyświadkowego internetu
ani Sebastian ani Nadaszyniak ani nikt inny nie zrobił nawet 1% co te 5 osób które umieściłem na podium

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #9 dnia: Wczoraj o 15:59 »
krótki komentarz do słowa: "szacunek"
Dziwię się że miałeś w sobie tak mało autorefleksji że postanowiłeś zaatakować Roszadę.
Włodek na polu antyświadkowym dokonał 1.000x więcej ode mnie i 1.000.000x więcej od Ciebie.
jeżeli nawet Włodek ma jakieś tam wady, to i tak jest i będzie najwybitniejszym na świecie specjalistą od publikacji świadków Jehowy.
W mojej prywatnej opinii, w całym antyświadkowym internecie tak naprawdę wyróżniają sie z tłumu trzy podmioty:
miejsce 1 to Tulia Topa, mistrzyni, miejsce 2 to Światusy, wicemistrzowie, miejsce 3 to Włodek Bednarski & Piotr Andryszczak, także wicemistrzowie
oni łącznie stanowią 99% wartości merytorycznej antyświadkowego internetu
ani Sebastian ani Nadaszyniak ani nikt inny nie zrobił nawet 1% co te 5 osób które umieściłem na podium
Sebastian:
Przyznam RACJĘ TWOJEJ wypowiedzi, że Roszada posiada wielką encyklopedyczną wiedzę jak sam nadmieniłeś, ale charakterek jaki pokazał na Forum jest znaczący ( dlatego napisałem jest malkontent)

Offline Sebastian

« Odpowiedź #10 dnia: Wczoraj o 16:07 »
Sebastian:
Przyznam RACJĘ TWOJEJ wypowiedzi, że Roszada posiada wielką encyklopedyczną wiedzę jak sam nadmieniłeś, ale charakterek jaki pokazał na Forum jest znaczący ( dlatego napisałem jest malkontent)
przy tak wielkich dokonaniach merytorycznych nawet po prostu nie wypada o tym wspominać. To po prostu drobiazg.

To taki drobiazg jak rozwód Józefa Piłsudskiego.
Człowiek wielki, dzięki niemu Polska odzyskała niepodległość.
Wypominać takiemu człowiekowi drobną wadę i to nie z zakresu życia publicznego ale prywatnego to byłoby niestosowne.
Rozumieją to wszyscy patrioci z Ojcem Belzebubem włącznie.

Offline Gostek

« Odpowiedź #11 dnia: Wczoraj o 16:27 »
Świeżutka rozmowa z Robertem z Gdyni, który to w organizacji był 21 lat.

https://youtu.be/kWkSCCBGPjQ?si=EvhUmZiOMs6LHD39

Offline Sebastian

« Odpowiedź #12 dnia: Wczoraj o 16:28 »
Świeżutka rozmowa z Robertem z Gdyni, który to w organizacji był 21 lat.

https://youtu.be/kWkSCCBGPjQ?si=EvhUmZiOMs6LHD39
każda taka publikacja jest warta uwagi. Brawo

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #13 dnia: Wczoraj o 17:46 »
przy tak wielkich dokonaniach merytorycznych nawet po prostu nie wypada o tym wspominać. To po prostu drobiazg.

To taki drobiazg jak rozwód Józefa Piłsudskiego.
Człowiek wielki, dzięki niemu Polska odzyskała niepodległość.
Wypominać takiemu człowiekowi drobną wadę i to nie z zakresu życia publicznego ale prywatnego to byłoby niestosowne.
Rozumieją to wszyscy patrioci z Ojcem Belzebubem włącznie.
Sebastianie zadziwiasz mnie swoim wywodem, to Nadaszyniaka słówka czy teksty idiotyczne '' przez udziwnianie języka dziwactwami typu "wielka wieża" albo "jatiw" czyli pisanie słów od tyłu.'' - również można uznać za DROBIAZG.
Może patrzysz na charakter, postepowanie, działanie, innymi kryteriami jednak ja dostrzegam inaczej. Zawsze dziwiło nie tylko mnie, gdy ktoś ''zupę pragnął konsumować  widelcem''

Offline Sebastian

« Odpowiedź #14 dnia: Wczoraj o 18:00 »
gdybyś miał, Nadaszyniaku, tak wielkie osiągnięcia życiowe jak Piłsudski na tle historii Polski albo jak Bednarski na tle ruchu antystrażnicowego to WTEDY miałbym dla Ciebie bezgraniczną wyrozumiałość...

czy teraz zrozumiałeś?