Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Pogrzeb Świadka Jehowy organizowany przez Odstępców  (Przeczytany 237 razy)

Offline DreamM@ster

Pogrzeb Świadka Jehowy organizowany przez Odstępców
« dnia: 03 Grudzień, 2025, 21:23 »
Witam jakiś czas temu byłem na pogrzebie Formalnie Świadka Jehowy(Był Ex Starszym i ostatnie lata odciął się od Organizacji.). Na Uroczystości pogrzebowej przemówienie miało  kilka osób w tym jego brat Rodzony(Oficjalnie wykluczony za Odstępstwo).Jako jedyny z mówców przeprowadził można powiedzieć Wykład Biblijny w którym opowiadał o swoim bracie ale też odwoływał się do Biblii. Koniec Wykładu zakończył modlitwą. Na pogrzebie ogólnie było sporo Eksów. Moje pytanie jest następujące: Czy Świadek Jehowy wg wytycznych Papieży z Warvick może sobie przyjść na taki pogrzeb gdzie wykład prowadzi osoba  uznawana  przez Organizację jako Odstępca?

Offline BetMan

Odp: Pogrzeb Świadka Jehowy organizowany przez Odstępców
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudzień, 2025, 21:28 »
Dopóki się o tym nie dowiedzą to tak...  >:D
Jak szukasz ubezpieczenia na samochód, dom czy mieszkanie albo życie i zdrowie lub rower i hulajnogę-odezwij się do mnie ;)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14611
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #2 dnia: Wczoraj o 20:48 »
Osobiście, wiele lat temu byłem na pogrzebie śJ. To był człowiek, który zostawił żonę, żył z kochanka, pił na umór, wpadł w spiralę długów i kredytów, no i nie był wykluczony, bo przecież to był dobry kumpel grona starszych. Na koniec popełnił samobójstwo. Znałem tego człowieka osobiście, był moim klientem.  Ale jak wysłuchałem wykładu na pogrzebie, jaki to był wspaniały brat, jaki wzór do naśladownictwa, itp, itd, to wtedy zapaliła mi się w głowie pierwsza czerwona lampka, że jednak nie wszystko jest w tej religii takie transparentne. W tej religii, zresztą jak i w każdej innej często są używane dwa rodzaje odważników.
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Syn Koracha

« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 17:03 »
Witam można różne opowieści przedstawiać No w tym wypadku odpowiedź na pytanie założyciela tematu jest jednoznaczna jednoznaczna nie może nie może jeszcze raz nie może zapewne dlatego że siałoby to szerokie szeroko szerokie zgorszenie.