Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Sprawozdanie CK nr 5/2005 - STUDIA kwestią OSOBISTEGO wyboru  (Przeczytany 1785 razy)

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5285
  • Najbardziej boję się fanatyków.
Odp: Sprawozdanie CK nr 5/2005 - STUDIA kwestią OSOBISTEGO wyboru
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Sierpień, 2025, 12:15 »
Dla młodych w organizacji stare wytyczne nie będą wiarygodne. Starych publikacji już nie ma i nie ma źródła, aby to unaocznić. Co do komplikowania tekstów, to widać celowość działania. Niby nie, ale tak, zawsze mały druczek lub/i praktyka zborowa jest zupełnie inna, niż to co piszą w publikacjach. Taki ,,dupochron". Kiedyś starszy na moje zapytanie dlaczego tak jest a nie inaczej, odpowiedział: Trzeba czytać między wierszami. Wówczas nie wiedziałem, że to co jest przedstawiane w strażnicy i przebudźcie się ma się nijak do tajnych (niedostępnych dla głosicieli) wytycznych, procedur dla starszych i sług pomocniczych. Jest hierarchia wiedzy i to jest klu sprawy.
Ta organizacja tak działała, działa i będzie działać, poufne informacje zawsze będą ukrywane przed szaraczkami.
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline Storczyk

« Odpowiedź #16 dnia: 24 Sierpień, 2025, 15:42 »
To jest niesamowita manipulacja, co ta sekta robi z ludźmi, jak marionetki ,wczoraj za wybór szkoły wyższej przez pełnoletnie dziecko, starszy leciał ze stołka.
Dziś po wykładzie jakby nigdy nic się nie wydarzyło, można się kształcić, i kto temu starszemu spojrzy w oczy, jak przejść do porządku dziennego nad takimi zachowaniami wczoraj czarne, dziś już szare.

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2577
  • Między ślepymi jednooki królem
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Sierpień, 2025, 20:09 »
Pewnie nie wielu, ale zapewne kilku połączy kropki i się wybudzi.
Ciało Kierownicze chyba samo straciło wiarę w rychłe nadejście Armagedonu.
Skoro kiedyś odradzano wyższe wykształcenie bo koniec tuż tuż to teraz jego nadejście się oddaliło bo warto się kształcić.

Offline Storczyk

« Odpowiedź #18 dnia: 26 Sierpień, 2025, 16:55 »
Kto ma wyjść z tej sekty to wyjdzie.
NNN, wstawił historię dziewczyny, jako dziecko katowana przez matkę (to do zgłoszenia na policję)
Myślałam, jak w tym siedziałam, że jednak tu są jakieś standardy wychowawcze.

A to jest bagno, są ludzie którzy z niego wyjdą w czas, inni może nigdy.
Taki los

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #19 dnia: Wczoraj o 12:30 »
Kto ma wyjść z tej sekty to wyjdzie.

Czyżbyś przeszła na Islam i stąd ta wiara w predystynację?

Offline Storczyk

« Odpowiedź #20 dnia: Wczoraj o 14:36 »
Czemu zaraz na islam?

Myślę, że pewne sytuację i rzeczy  w naszym życiu są po coś

Offline Storczyk

« Odpowiedź #21 dnia: Dzisiaj o 08:20 »
Mi bliższa od tej religijnej,, predystynacja   w psychologii ,jest analizowana w kontekście detearminizmu i wolnej woli. Psychologia bada wpływ genów, środowiska i zinternalizowanych przekonań na zachowanie, a także kwestie związane z motywacją, poczuciem kontroli i radzeniem sobie z trudnościami.

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #22 dnia: Dzisiaj o 09:02 »
Mi bliższa od tej religijnej,, predystynacja   w psychologii ,jest analizowana w kontekście detearminizmu i wolnej woli. Psychologia bada wpływ genów, środowiska i zinternalizowanych przekonań na zachowanie, a także kwestie związane z motywacją, poczuciem kontroli i radzeniem sobie z trudnościami.

Te pytania to właśnie wpływ środowiska.

Offline donadams

« Odpowiedź #23 dnia: Dzisiaj o 12:34 »
Czemu zaraz na islam?

Myślę, że pewne sytuację i rzeczy  w naszym życiu są po coś

Zgadzam się w pełni! Jak na przykład piję wodę, to po to, by nie chciało mi się pić, a docelowo to po to, żeby nie umrzeć. Wszystko w naszym życiu jest po coś!
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Storczyk

« Odpowiedź #24 dnia: Dzisiaj o 16:45 »
Te pytania to właśnie wpływ środowiska.

Wystarczy jedna osoba, aby zmienić schemat rodzinny.
Nie wiemy, jak to wpłynie na następne pokolenie, gdy wnuk gdy dorośnie dowie się, dlaczego babcia czy dziadek został wyrwany na siłę z korzeniami , tylko dlatego, że zmienił pogląd na strażnicę.