Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Historia Ex-Cygana  (Przeczytany 489 razy)

Offline Gostek

Historia Ex-Cygana
« dnia: 02 Sierpień, 2025, 11:47 »
Ex-Cygan robi Live .Zarzuca Cyganom manipulację .Obnaża ich prawdziwe życie i pobudki.Sam siedział za wyłudzanie pieniędzy metodą "na wnuczka" Po opuszczeniu ich społeczności mówi głośno o tym jak wyglądało jego życie,kiedy tam dorastał...

Wrzucam tego Live z uwagi na wielkie podobieństwa a w szczególności podporządkowania się ludziom z własnego otoczenia .

Podobny schemat ,chociaż o wiele mniej bulwersujący obowiązuje w innych społecznościach ,między innymi w społeczności Świadków Jehowy .

https://www.facebook.com/share/v/1AuQhjsBLV/
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień, 2025, 11:56 wysłana przez Gostek »

Offline on-on

Odp: Historia Ex-Cygana
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Sierpień, 2025, 10:20 »
Gdyby ktoś był chętny może sam sprawdzić jak BARDZO blisko Arek Ł. "Hoss" szef, twórca metody na wnuczka był blisko świadków J.

Offline Storczyk

« Odpowiedź #2 dnia: 03 Sierpień, 2025, 16:04 »
Bo ja wiem, posłuchałm chwilę,
Gostku, podobieństwa nie widzę?

Offline To już koniec

« Odpowiedź #3 dnia: 03 Sierpień, 2025, 21:34 »
Podobieństwo jest takie, gość przekręcał na wnuczka a święta organizacja jedyna prawdziwa świadków Jehowy przekręca na Jehowę. Żądają pieniędzy nie dla organizacji która ma kilkanaście miliardów dolarów tylko dla ich boga burzyciela/niszczyciela, nie dla JHWH. Tak ich starszyzna zaciemnia szwindel i oszustwo a owieczki łykają wszystko bez zastanowienia i refleksji. Ich nie interesuje bogactwo masońskiej korporacji i co się dzieje z ich pieniążkami, czekają tylko na Armagedon. A miało już ich być kilka  :)

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2570
  • Między ślepymi jednooki królem
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Sierpień, 2025, 09:49 »
Jeszcze nie odsłuchałem ale podobieństwa na pewno są.
  • żenią się wcześnie i tylko w obrębie własnej grupy
  • wykształcenie to raczej nie dla nich
  • mają własny kodeks moralny (o tym napiszę później)
  • postrzegają siebie jako odrębną społeczność (Gadzio - nie-cygan)

Offline Gostek

« Odpowiedź #5 dnia: 05 Sierpień, 2025, 11:27 »
Bo ja wiem, posłuchałm chwilę,
Gostku, podobieństwa nie widzę?

Podobieństwem największym jest -OSTRACYZM I WYKLUCZENIE SPOŁECZNE  !

Wygląda na to,że jeśli już nie chcesz być ich częścią i postępować ,tak oni to nie masz co liczyć na ich przychylność.  Robi się z takiej osoby ,chorą psychicznie ,dokładnie podobnie jak u świadków.
Jeżeli należysz do takiej grupy destrukcyjnej a najlepiej nazwać taką -psycho-manipulacyjną ,to musisz być we wszystkim podporządkowany tamtejszemu Guru. Jeśli się odwracasz -ponosisz karę.
« Ostatnia zmiana: 05 Sierpień, 2025, 11:29 wysłana przez Gostek »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Sierpień, 2025, 14:34 »
ogólnie mam teraz dużo innych spraw na głowie, głównie osobistych i zawodowych
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)