Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Program duchowy 03 05 2025  (Przeczytany 948 razy)

Offline janeczek

Program duchowy 03 05 2025
« dnia: 03 Maj, 2025, 21:50 »
Kolejne sprawdzenie działań i rozwoju organizacji i ciekawostki, tym razem 2 z Worwik bródki obowiązkowe. Jak widzę po salach niedługo bez bródki nie wpuszczą.
Z Polski przygotowali się w Nadarzynie na kryzys energetyczny panele fotowoltaiczne, i bank energii zakładają jeszcze nie 100% gotowi ale mówił że w tym roku skończą. I co takim Armagedon zrobi. Kupili blok mieszkalny rozrasta się biuro i mieszkań brakowało w Nadarzynie tak dzieło jehowy się rozrasta. Tylko nowych chętnych brakuje do betel, a to takie proste bo od 18 roku można jehowie służyć. Pomoc powodzianom nawet pomagali nie światkom, a tu w szoku byłem że tak można gnojki udają że zawsze tak robili. Co do Amerykanów to marudził że od domu do domu zanika, niby pandemia. Ale nie liczenie godzinek wyzwoliło ludzi od tej mitręgi, szczególnie jak nie jesteś asertywny nie urodziłeś się gadułą pyskaczem TO JA zawsze w jehowizimie to lubiłem łazić i wiedzieć co kto i gdzie. Mają duży problem z depresją wśród swoich, mówił i o starszyźnie że to nie wyklucz problemów z psychiką. 
Spory musi być problem z zniechęceniem depresją że ze 30 minut tłumaczył, żeby nie lekceważyć trochę mi obcy problem znaczy depresja.
Ogólnie przebaczanie takie spokojne załatwianie spraw zborowych, czuć co i ja widzę po kovid nie wrócili do dawnego rytmu, frekwencja zebrania brak wstępów do służby słyszałem że niewolnik nas zostawił.
Ten siwy z usa marudził na RODO że to im przeszkadza w dziele jehowy.
I jeszcze żony ich po imienniu przedstawili, i ciekawostki w modlitwie na koniec podziękował im.
Mam nagranie ale to 3 godzinki i muszą wyczyść z lokalnego klimatu mam z sali nagranie, i że tak milusińsko buzie otwierali i muszę usunąć, a to 3h dzisiaj rady nie dam.
Nie za bardzo umiem ten link utworzyć jedynie mogę udostępnić jak ktoś chętny na mejlu, pisać na priw z meilem to udostępnię te mejle co już mam udostępnię automatycznie .
U mnie bez zmian trwam smuteczek po Norwegii, może Czechy się popiszą i korpo przywalą           
« Ostatnia zmiana: 03 Maj, 2025, 21:54 wysłana przez janeczek »
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ 
Publikacja ta jest poufna i chroniona prawem autorskim.  Ktoś dobrowolnie przyjmuje krew należy podać w zborze że winowajca odłączył się

Offline Gostek

Odp: Program duchowy 03 05 2025
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Maj, 2025, 08:07 »
Ci z brodami to by mogli grać w filmach gangsterskich .😂 Pewnie ich wykorzystają ,jak zrobią te swoje studio filmowe. 😁
« Ostatnia zmiana: 04 Maj, 2025, 08:11 wysłana przez Gostek »

Offline Storczyk

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Maj, 2025, 09:15 »
Ci mężczyźni, szczególnie ten młody ma twarz bez żadnych emocji.
Taki wyraz psychopatycznego człowieka.
Niestety, ale to, że świadki uważają się za lepszych, w ich świecie nie ma słowa nie wiem, jest albo tak, albo nie, nic ponad to, nie ma szerszych horyzontów, nie ma krytycznego myślenia.
Tak powstaje Narcyzm, szczególnie u tych osób, które tam się wychowują od dziecka są bardzo tłamszone, zaczynają piastować przywileje.
Taki mężczyzna jest robotem zero jedynkowym.

Offline cichybob

« Odpowiedź #3 dnia: 04 Maj, 2025, 10:26 »
Ten specjalny program był wyjątkowo żenujący. Przecież wiadomo, że w Polsce jest spadek i takie tematy, które poruszyli to powinni tylko wewnątrz Betel obgadać, a nie zawracać ludziom głowy podczas długiego weekendu.

Parę moich notatek, poza tym co już zostało wspomniane:

Tutaj o powodzi gadają, ale jakie są najważniejsze wnioski? Słuchać się rad i braci sprawujących przewodnictwo. Obrzydliwe
Modlić się jeden za drugiego - ja się modlę, by się wybudzili

Czy cenisz swoje miejsce?
Studia - nie idzie się tam, by tam należeć. Nie chodzi o przynależność tylko o ukończenie ich. Zły przykład

Celowo młody z brodą wspomniał o osobach, które  bardzo długo czekasz na nowy świat. To jest podłe tak zwodzić ludzi.

Stary z brodą:
Na podstawie Daniela 7:9, 14 podał, że Jezus dostał nadzór nad ziemską częścią organizacji. Gdzie tam pada słowo "organizacja" albo chociaż "Ziemia"?

Słysząc organizacja, myślisz Ciało Kierownicze. Nie, ja, w dniu 4 maja (pozdrawiam stąd braci w mocy) myślę Imperium.

I potem laurka nad CK.
Czy wiesz ilu ich jest? 11.

Są tacy wspaniali. Tacy pokorni. Nigdy się nie wynoszą.
Jehowa i Jezus im ufają. Porzygać się można.

Do tego jest 42 pomocników w 6 komitetów CK
Co robią komitety CK omówić na rodzinnym wielbieniu. Wielbmy ich!
84 oddziały
W Polsce 10 członków KO. CK im ufa.
To jest niesamowita organizacja.

Dwie monety biednej wdowy z ew. Łukasza nie wpłynęły na organizację... What? Przecież to była świątynia, nie organizacja.

Każdy jest potrzebny (liczba ludzi maleje)

Nie porzucić zebrań.
Do kogo pójdziemy?
(Wiedzą, że toną)

Popieranie postanowień organizacji
Bycie ochotnikiem, posłusznym
Potrzeba młodych do pracy (mało ludzi do roboty)
Można być sługą przed 20 rokiem życia
Można być starszym przed 25 śmiało
Można być pionierem
(Desperackie próby omotania młodych)

To ogromny zaszczyt i przywilej być częścią tej organizacji (padłem)

Offline Gostek

« Odpowiedź #4 dnia: 04 Maj, 2025, 10:59 »
Szczególnie ten fragment przemówienia budzi odrazę - Są tacy wspaniali .Tacy pokorni .Jehowa i Jezus im ufają.
« Ostatnia zmiana: 04 Maj, 2025, 11:01 wysłana przez Gostek »

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8871
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Maj, 2025, 12:26 »
Co się dziwić, ''każda pliszka swój ogonek chwali''  - jestem szczęśliwy, że tego zboczenia religijnego się wyzwoliłem, obrzydliwe, pełne kłamstwa i obłudy jak w ''Watikano''.
Słuchając propagandy (Ww)- strata czasu a jeszcze z przytupem komentować nie nazwę po imieniu ... .
Stosuję zasadę wyszedłeś nie słuchaj  ''prania mózgu'', może zmienić Twoje nastawienie.
Uważam, kto tak niestrudzenie śledzi ich poczynania i komentuje w 85% jest nadal podświadomie w tej destrukcyjnej organizacji bez której można powiedzieć nie może żyć, ale każdy ma coś pod beretem - jeden lubi opluwać, inny strzeże się niegodziwości, inny natomiast z uwielbieniem fascynuje się tym kłamstwem.
Lepiej iść na piwo, zająć się rodziną lub inne wartości przejawiać.

« Ostatnia zmiana: 04 Maj, 2025, 12:35 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline paragraf4N wg.CK

« Odpowiedź #6 dnia: 04 Maj, 2025, 14:43 »
Stare ,prześmiewcze porzekadło głosi ,że można wyjść ze wsi ale wieś nigdy nie wyjdzie z ciebie. Może życie w sekcie też powoduje nieodwracalne zmiany w naszej psychice ? Ta chora ciekawość ,której i ja czasami ulegam . Ale wracając do tematu czy przestało działać uniwersalne remedium na wszystkie bolączki JW ? Ta słynna "duchowa lewatywa" jak u Haszka w Wojaku Szwejku ? Bracia i siostry ,do służby pionierskiej MARSZ ,oderwijcie się od wózków i zacznijcie rozmawiać z ludżmi. To nie będzie czasu na depresje i inne tam muchy w nosie.Koniec jest bliski.CK jeszcze nie wie czego ale najważniejsze :wkrótce !        P.S. Rząd w Norwegii odwołał się od wyroku .Zobaczymy

Offline Storczyk

« Odpowiedź #7 dnia: 04 Maj, 2025, 16:01 »
Może życie w sekcie też powoduje nieodwracalne zmiany w naszej psychice ?

są dowody naukowe, nasze mózgi są plastyczne i można zmienić ustawienia programowania . :)

Ja na przykład podziwiam swiatusow za wałkowanie tematu ex,, tacy ludzie są potrzebni bo uświadamiają społeczeństwo .

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8871
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Maj, 2025, 16:27 »
Co się dziwić, ''każda pliszka swój ogonek chwali''  - jestem szczęśliwy, że tego zboczenia religijnego się wyzwoliłem, obrzydliwe, pełne kłamstwa i obłudy jak w ''Watikano''.
Słuchając propagandy (Ww)- strata czasu a jeszcze z przytupem komentować nie nazwę po imieniu ... .
Stosuję zasadę wyszedłeś nie słuchaj  ''prania mózgu'', może zmienić Twoje nastawienie.
Uważam, kto tak niestrudzenie śledzi ich poczynania i komentuje w 85% jest nadal podświadomie w tej destrukcyjnej organizacji bez której można powiedzieć nie może żyć, ale każdy ma coś pod beretem - jeden lubi opluwać, inny strzeże się niegodziwości, inny natomiast z uwielbieniem fascynuje się tym kłamstwem.
Lepiej iść na piwo, zająć się rodziną lub inne wartości przejawiać.

TYM POSTEM NIE PRAGNOŁEM NIKOGO URAZIĆ - lecz stwierdzić obiektywnie czym jest sekta (Ww), SWIATUSOM chwała za poświęcony czas i nowe materiały, aby przedstawić obłudę tego ugrupowania religijnego -  natomiast TYM, którzy przeżyli koszmar spowodowany przez (Ww) moge tylko współczuć.
Jeżeli chodzi o nowy narybek względem (Ww) - jeżeli tu zaglądasz dowiesz się - KIM są ŚWIADKOWIE JEHOWY - czytaj z uwagą co jest zamieszczone na tym Forum.

Ps. kiedyś pisałem, jesteśmy sobie sami winni, wstępując do tej destrukcyjnej sekty w pełni spełniając ich warunki (szczególnie kąpiel), kiedy oliwa nalała się do głowy, odchodząc z sekty ponosimy takie czy inne konsekwencje, które skutkują latami a nawet do końca życia.
Na złodzieja nie będziesz zwracał żadnej uwagi dopiero w tedy jak ukradnie Twoje mienie (portfel, samochód ... itp) - wtedy na ''zimno dmuchasz''

« Ostatnia zmiana: 04 Maj, 2025, 16:30 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #9 dnia: 04 Maj, 2025, 20:34 »
typowa "korpo-zjebka" ale nazwana "programem duchowym"
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Estera

« Odpowiedź #10 dnia: 05 Maj, 2025, 00:18 »
(...) Jak widzę po salach niedługo bez bródki nie wpuszczą (...)       
   Oglądając te ich zarośnięte brody można pomyśleć, że ...
   Teraz znakiem rozpoznawczym śj to jest broda, prawie wszyscy nagle przestali się golić >:D >:D
   Bardzo się upodobnili do tego świata i to w różnych kierunkach.
   Ale żeby wyraźnie zobaczyć jakie to wszystko jest denne, trzeba znaleźć się poza ich wpływami.
   By móc na trzeźwo, bez ich manipulacji ocenić to wszystko.
   Niestety gorliwi śj tego nie zobaczą.
   Są gotowi oddać za tę religię życie.
   Kiedyś też byłam taka.
   A dziś cieszę się, że tę gorliwość porzuciłam.

Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline janeczek

« Odpowiedź #11 dnia: 05 Maj, 2025, 13:49 »
 Chyba rozgryzłem ten link z programem duchowym, tylko nie wiem jak go sprawdzić. Ostatnio było na jesieni 2023 i wtedy tylko na Fejsa Mietkowi wysłałem i jeszcze osobom co pisały na priw teraz też powysyłałem co mejla miałem. Jak ktoś chce ten link działa na 99% ale trzeba sprawdzić, to niech napisze na priw link wysilę jak zajrzę tu z komputera dzisiaj w nocy.
Nie zamieszczam bo nie wiem czy działa i doceniam Nadarzyn, po co wystawiać się materiał kontrowersyjny.
1 ten z USA z pomięci czy znasz swoje miejsce w organizacji, cały wykład jak jednostki ważna dla jehowy i cenne. Czuć że mocno rozluźnili w kovid i później Kanada brak liczenia godzin głosicielom, poszło o to że Kanada uznała skoro liczysz godziny i dajesz skrypty wstępy to pracują dla ciebie WTS są jako korporacja zarejestrowani, Drugie to ubiór brody to Hiszpania oskarżyli że sekta kontroluje wszystko, dla mnie przełomowe broda miałeś rację usłyszeć od wroga po 25 latach super nawet dla mnie.
Lekka normalność z wykluczeniem Norwegia przynajmniej jadem nie plują na tych co już nie służą  CK , nie są już systemowo opluwani.
Jeszcze mój konik krew już nie padło że Biblijny wzór uznają ale taki jak my go rozumiemy, to już z wykładu z sali padło z Objawienia o 144 tysięcy i dziewicach że nie z kobietami powiedział że my wierzymy inaczej rozumiemy, powiem że miny niektórych dziwne były bo przed sekundą 144 tysięcy literalne na pewno mylą się bo za dużo kombinują.
Co odczuwam że coraz mniej jest Biblii poza wersetami, zasad wierzeń jakby się pogubili że 2 owiec starają się nie używać, grupa niebiańska i grupa ziemska.
Ten 2 czy nadążasz za organizacją jehoowy, widoczne zagubienia tych w centrali rozumieją że ich wierni po 70 raczej tego nie łykneli za dużo tego.
Spodnie u dziewczyn one zasuwały w mrozy w spódnicy że teraz jehowa taki dobry, brak krawatów kolorowe koszule broda i spodnie zwykłe u faceta, brak godzin a zażynałeś się żeby 10  godzinek było.
Z młodymi jeszcze gorzej brak nowych katolików to problem z motywacją, wychowanemu w korpo kitu nie wciśniesz jak to wspaniale ochrzczonemu jak coś pójdzie nie tak, wie że straszne problemy a bez chrztu każdy oczekuje poprawy i tyle, ostatnia strażnica studium jeszcze trzeba być miłym dla grzesznika.
Dał taki egzamin niby ale przypomniał o tych świnkach na szczycie 11 CK wszyscy duchem namaszczeni i jehowa im ufa 42 pomocników CK niby tak bez celu ale pokazywał jacy zorganizowani wielcy.
No ja się nigdzie nie wybieram dopóki nie wróci z odejściami jak było przed 1982, odchodziłeś i tyle wracałeś do świata zero konsekwencji.
Mszę wiedziecie co kombinują żeby nie zaskoczyli bo jednak po Norwegii widać że jeszcze nie stracili wpływów pomimo krwi i ostracyzmu dla dzieci.
Każdy kto ma 3 godzinki wolnego i chce posłuchać co im nie idzie na co naciskają nich napisze na priv
A jeszcze kupili ten blok do remontu wyremontują za darmo i CK kasę dostanie, 24 mieszkania mieszka tak 23 rodziny i 2 że tak powiem związek partnerski         
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ 
Publikacja ta jest poufna i chroniona prawem autorskim.  Ktoś dobrowolnie przyjmuje krew należy podać w zborze że winowajca odłączył się

Offline Efektmotyla

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4704
  • Wspaniale że znajomi i rodzina się budzą :)
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Maj, 2025, 20:30 »
Dziękuję za streszczenia i komentarze. W 5 minut wzmocniłem się duchowo zamiast w 3 godziny.

Pozdrawiam 5-tą kolumnę :)