Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Zapraszamy do śpiewania. Piosenki zaangażowane, tematy tylko świadkowe.  (Przeczytany 1236 razy)

Offline NNN

Piosenki jak motto!

« Ostatnia zmiana: 13 Marzec, 2025, 19:37 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline NNN

Rocznice Świadków Jehowy 2025. Piosenka na specjalny rok jubileuszowy.

O organizacji Świadków Jehowy ironicznie, satyrycznie, a czasem poważnie.
Tekst własny, muzyka i wokal AI.

« Ostatnia zmiana: 29 Marzec, 2025, 22:06 wysłana przez NNN »

Offline NNN

Odp: Zapraszamy do śpiewania. Piosenki zaangażowane, tematy tylko świadkowe.
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Czerwiec, 2025, 11:59 »
[/youtube]

@bawa311 

Oszzz ty odstępco wredny brodaty Korneliuszu 😂 height=16😂 height=16😂 height=16 podobało mi się. Pozdrowienia od wrednej odstępczyni Beaty W, choć nie brodatej ;)

@neszkaluca23
    Cudne!!! 

@JamajkaMaja.     

Masz bardzo ładny i ciepły głos, dobrą dykcję i poczucie rytmu. Pewnie ładnie Ci z tą brodą. Pięknie malujesz słowami, namalowałeś obraz na którym możemy zobaczyć kawał Twojego życia i całe serce, które w nie włożyłeś. No nie tak malowano mi odstępców, dobra robota.

@lucynao8541

Ale muza! A słowa jakie! Zwłaszcza ,,morda nie ogolona"😂 height=16 super! Działaj dalej. Podoba mi się 👍 height=16   

« Ostatnia zmiana: 22 Czerwiec, 2025, 12:07 wysłana przez NNN »

Offline NNN

Nowy utwór o bezkrytycznym przyjmowaniu prawd objawionych i życiu marzeniami sprzedanymi przez obcych ludzi.

« Ostatnia zmiana: 02 Lipiec, 2025, 23:09 wysłana przez NNN »

Offline NNN

@Szczęściara_1   
   Szkoda, że nie można tej piosenki przemycić na strone jworga.Mieliby w końcu porządną piosenkę🤣 height=16

@olehsavchuk3189   
   Ale można dać na facebooka na przykład I dać hasztagi. W czasach AI im wyskoczy. Pomęczę ich teraz za zniszczone 12 lat i pozbawienie rodziny
« Ostatnia zmiana: 21 Lipiec, 2025, 14:05 wysłana przez NNN »

Offline NNN

@JAga... 
   Kolejny kongres mija, a ja niczyja 😭 height=16 Finał niebudujący, Macieju 🤣 height=16🤣 height=16🤣 height=16😜 height=16

@ryszard3608   
   A teraz mężczyzna z tak zwanego świata - szuka żony w organizacji. Ten tekst można kiedyś wykorzystać w jakiejś piosence. Oto ten tekst — Mieszkam na wsi , jestem od wielu lat rolnikiem 👨‍🌾 height=16. Od 10-ciu lat często siadam za traktorem - czyli za rolniczym ciągnikiem. Zostałem zaproszony na obwodowe zgromadzenie. Tam będzie duchowa uczta , ale muszę wziąć ze sobą swoje literalne jedzenie. Wezmę też ze sobą coś do picia oraz  trochę 🍰 height=16 ciasta. No i udam się na jeden dzień do wielkiego miasta. Może na tej uczcie duchowej znajdę moją przyszłą żonę. Ubiorę się w ładną koszulę , garnitur , krawat i wezmę ze sobą butonierkę. Ja chętnie poślubię uduchowioną głosicielkę, a może nawet i pionierkę. Na wsi gdzie mieszkam są kozy, owce oraz baranki. Jak będę już po symbolu, to ja z moją żoną będziemy im głosić wieczorami i kiedy będą poranki. Dlaczego będziemy tak czynić? Wy o tym dobrze wiecie, żeby się poszerzały szeregi drugich owiec na świecie. 🐑 height=16 🐑 height=16 🐑 height=16 🐑 height=16 🐑 height=16 🐑 height=16 . 😁 height=16 😁 height=16 😂 height=16 😂 height=16
« Ostatnia zmiana: 21 Lipiec, 2025, 15:02 wysłana przez NNN »

Offline Fantom

Więcej takich piosenek. Zabawne i cieszy ucho:).
''Brak sprzeciwu wobec błędu jest jego zatwierdzeniem, a niebronienie prawdy oznacza jej tłumienie''
 Ignoruję: Tusia,tomek_s

Offline NNN

Fantom, w odróżnieniu od Jehowy, Maciej cię wysłuchuje (tfu! nieładnie brzmi to ostatnie słowo).

@katarzynastaniura171   
   Maciek jesteś mistrzem 🤣 height=16🤣 height=16🤣 height=16🤣 height=16🤣 height=16💥 height=16💥 height=16💥 height=16💥 height=16 -  pionier przystojny bogobojny .....taaaaa skąd my takich znamy? ??? . Najbardziej zastanawiają mnie małżeństwa facet 40 lat lub więcej , a kobieta 20 - trochę trąci ped...lią....ale w raju wiek nie ma znaczenia ....  . Najbardziej zastanawiają mnie małżeństwa facet 40 lat lub więcej , a kobieta 20 - trochę trąci ped...lią....ale w raju wiek nie ma znaczenia ....

@Grażyna-e1u   
   Kasia ,oni wychowują sobie służącą. Znam osobiście lepsze szam... Koordynator,pionier stały ,mówca kongresowy i.... nastoletni chłopcy,pionierzy.... Kto jest z Pomorza to zna tą sprawę, podły człowiek który robił szam..a atakował tych którym się to nie podobało,bo miał władze...Jest wykluczony ale ile to trwało. Jakie traumy zostawił tym się nikt nie interesuje. Brudy które wyszły w komitetach nie da się zapomnieć.     
« Ostatnia zmiana: 22 Lipiec, 2025, 10:58 wysłana przez NNN »

Offline Gostek

Fajnie,że tę organizację obnażają z każdej strony.
Tak bardzo dbali o swój wizerunek i wszystkie brudy spychali pod dywan .
To było możliwe kiedyś ,jednak dzisiaj w dobie internetu nie da się dalej chować przed krytyką z zewnątrz . Może tego typu działania dotrą do większej grupy odbiorców a w szczególności do samych Świadków Jehowy .

Offline NNN

Kto wykorzystuje owce wychodzi na barana. Tak powiadają najstarsi górale. Hej!

« Ostatnia zmiana: 23 Lipiec, 2025, 18:49 wysłana przez NNN »

Offline Gostek

@Szczęściara_1   
   Szkoda, że nie można tej piosenki przemycić na strone jworga.Mieliby w końcu porządną piosenkę🤣 height=16

@olehsavchuk3189   
   Ale można dać na facebooka na przykład I dać hasztagi. W czasach AI im wyskoczy. Pomęczę ich teraz za zniszczone 12 lat i pozbawienie rodziny

Odnośnie tej piosenki, wyobraziłem sobie, żeby ją głośno puścić w zaparkowanym samochodzie ,tuż obok  braci udających się na kongres.  Pomysł uważam za ciekawy i prawdopodobnie w zgodzie z prawem. Jestem  ciekaw jak zareagowaliby przechodzący obok bracia i siostry, gdyby do ich uszu doszły słowa tej piosenki?😁

Offline NNN

Gostek:
Odnośnie tej piosenki, wyobraziłem sobie, żeby ją głośno puścić w zaparkowanym samochodzie ,tuż obok  braci udających się na kongres.  Pomysł uważam za ciekawy i prawdopodobnie w zgodzie z prawem. Jestem  ciekaw jak zareagowaliby przechodzący obok bracia i siostry, gdyby do ich uszu doszły słowa tej piosenki?😁
NNN:
A ja mam chęć przysiąść sobie na ławeczce obok siedzących i pilnujących stojaka w mojej miejscowości, nudzących się przeogromnie. Dostarczył bym im rozrywki. Ale Gostek, twój pomysł jest również do realizacji. Już sobie wyobrażam, jak ta muza rozbrzmiewa wszędzie, gdzie tylko się ruszymy.

Może zrobimy pospolite ruszenie? Wszak pojutrze 26 lipca. Zróbmy go na wesoło!

@james.barker.awaken   
   Oj rozkręcasz się, co jedna to lepsza, jeszcze trochę i z Betel będą dzwonić z działu nagrań, bo potrzeby są face-blue-smiling height=16
« Ostatnia zmiana: 24 Lipiec, 2025, 22:02 wysłana przez NNN »

Offline Gostek

Nie wiedziałem ,gdzie wpisać te parę zdań,tu albo może lepiej w wątku "robienie interesu na braciach".....
Postanowiłem ,jednak tu, bo sprawa dotyczy głównie już byłych braci .

Mianowicie ,odnośnie tych ostatnich piosenek na "kanale łączności" , One nie są już dostępne za friko .żeby móc je odsłuchiwać należy uiścić opłatę w kwocie 1,99euro.!  Po zapłaceniu można sobie słuchać nawet cały miesiąc do woli aż do następnego miesiąca ,kiedy to należy wpłacić nową opłatę. 😜

Jak widać ,to koniec świata musi być już bardzo blisko ,jak takie rzeczy się dzieją ..😃
« Ostatnia zmiana: 29 Lipiec, 2025, 22:25 wysłana przez Gostek »