Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: TRUMP - ZAPRZYSIĘŻONY NA PREZYDENTA 20.01.2025.  (Przeczytany 9717 razy)

Offline Reskator

Odp: TRUMP - ZAPRZYSIĘŻONY NA PREZYDENTA 20.01.2025.
« Odpowiedź #210 dnia: 16 Maj, 2025, 21:18 »
Trzaskowski to pajac UE i PO jak ten wzięty z kapelusza Nawrocki faworyt PIS i USA
Mentzen ogarnia finanse i geopolitykę,reszta to jakiś awatar.
Elyty Polski to wypisz wymaluj sierpień 39.
Choć to do premiera Tuska dotarło.
A reszta Sejmu to bal na Tytaniku i zabawa na całego w wyborze prezydenta.
Nie widząc zmiany w Europie,Świecie.
Żałośni ci Polacy nie odczytujący znaków czasu.

« Ostatnia zmiana: 16 Maj, 2025, 21:21 wysłana przez Reskator »

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2545
  • Między ślepymi jednooki królem
« Odpowiedź #211 dnia: 17 Maj, 2025, 21:40 »
Trzaskowski to pajac UE i PO jak ten wzięty z kapelusza Nawrocki faworyt PIS i USA
Mentzen ogarnia finanse i geopolitykę,reszta to jakiś awatar.
Elyty Polski to wypisz wymaluj sierpień 39.
Choć to do premiera Tuska dotarło.
A reszta Sejmu to bal na Tytaniku i zabawa na całego w wyborze prezydenta.
Nie widząc zmiany w Europie,Świecie.
Żałośni ci Polacy nie odczytujący znaków czasu.

Braun chyba lepiej ogarnia politykę międzynarodową. Pamiętam jak wiele lat temu mówił: Zanosi się na III Wojnę Światową. Nie idźmy na nią jako pierwsi.

Offline donadams

« Odpowiedź #212 dnia: 17 Maj, 2025, 22:09 »
Ja mam problem z ludźmi, którzy wszem i wobec wieszczą tragedię, bo przypomina mi to trochę wróżbiarstwo. Mam znajomego, który przed wybuchem wojny na Ukrainie wielokrotnie mówił, że wybuchnie wojna. Jak tylko wybuchła, to uznał, że miał rację. Nie wziął pod uwagę tego, ile razy wcześniej się pomylił, jak długo powtarzał to samo w kontekstach, które go zdyskredytowały.

Zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje dobrą godzinę, a ślepej kurze trafia się ziarno. Te mądrości nie wzięły się znikąd.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Sebastian

« Odpowiedź #213 dnia: 18 Maj, 2025, 04:59 »
zaprawdę powiadam Wam: w tym 2025 roku Putin NIE zniszczy Warszawy bombą atomową :)
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline donadams

« Odpowiedź #214 dnia: 18 Maj, 2025, 06:58 »
Co Sebastian miał na myśli?
  • Czy taki zapis jest poprawny? Wiele wskazuje na to, że prawidłowy może być zapis "zaprawdę powiadam Wam w tym 2025 roku: Putin NIE zniszczy Warszawy bombą atomową".
  • W jakim sensie autor użył "roku"? Czy mowa jest o literalnym roku?
  • Ponieważ liczby mają znaczenie, czy może chodzić o symboliczny rok? Suma cyfr w roku 2025 wynosi 9, ale ponieważ w roku tym jest 0, cyfrę tę należy podzielić przez 2, a to daje 4,5, czyli dokładnie tyle kilometrów ile jest z centralnego punktu Hotelu Gołębiewski w Karpaczu do centralnego punktu obserwatorium na Śnieżce!
  • Jakie są ewentualne granice roku 2025?
  • Dlaczego "NIE" zapisano kapitułami? Gdy autor chciał wyrazić zaprzeczenie w innych swoich tekstach nie używał kapituł.
  • Czym jest Warszawa? Może oznaczać stolicę Polski, może być symbolem dużego miasta, może też być symbolem zepsucia charakterystycznego dla elit w przeciwieństwie do pobożnych ludzi mieszkających w Karpaczu.
  • "Bomba atomowa" w znaczeniu przenośnym to wyrażenie, które służy do opisania sytuacji, wydarzeń lub działań, które wywołują ogromne, nieprzewidziane i często destrukcyjne konsekwencje, podobnie jak eksplozja bomby atomowej. Może również oznaczać coś, co jest wyjątkowo mocne, niekontrolowane i może prowadzić do chaosu. Czy wobec tego autor chce przekazać, że 18 maja 2025 roku Putin nie wpłynie na wynik wyborów Prezydenckich, który to wpływ byłby niemal jak symboliczna "bomba atomowa"?

Niezależnie od tego, jak spełnią się szczegóły tego proroctwa, możemy być pewni, że szczegóły tego proroctwa spełnią się niezależnie od tego.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #215 dnia: 18 Maj, 2025, 12:36 »
  • Czy taki zapis jest poprawny? Wiele wskazuje na to, że prawidłowy może być zapis "zaprawdę powiadam Wam w tym 2025 roku: Putin NIE zniszczy Warszawy bombą atomową".
  • W jakim sensie autor użył "roku"? Czy mowa jest o literalnym roku?
  • Ponieważ liczby mają znaczenie, czy może chodzić o symboliczny rok? Suma cyfr w roku 2025 wynosi 9, ale ponieważ w roku tym jest 0, cyfrę tę należy podzielić przez 2, a to daje 4,5, czyli dokładnie tyle kilometrów ile jest z centralnego punktu Hotelu Gołębiewski w Karpaczu do centralnego punktu obserwatorium na Śnieżce!
  • Jakie są ewentualne granice roku 2025?
  • Dlaczego "NIE" zapisano kapitułami? Gdy autor chciał wyrazić zaprzeczenie w innych swoich tekstach nie używał kapituł.
  • Czym jest Warszawa? Może oznaczać stolicę Polski, może być symbolem dużego miasta, może też być symbolem zepsucia charakterystycznego dla elit w przeciwieństwie do pobożnych ludzi mieszkających w Karpaczu.
  • "Bomba atomowa" w znaczeniu przenośnym to wyrażenie, które służy do opisania sytuacji, wydarzeń lub działań, które wywołują ogromne, nieprzewidziane i często destrukcyjne konsekwencje, podobnie jak eksplozja bomby atomowej. Może również oznaczać coś, co jest wyjątkowo mocne, niekontrolowane i może prowadzić do chaosu. Czy wobec tego autor chce przekazać, że 18 maja 2025 roku Putin nie wpłynie na wynik wyborów Prezydenckich, który to wpływ byłby niemal jak symboliczna "bomba atomowa"?

Niezależnie od tego, jak spełnią się szczegóły tego proroctwa, możemy być pewni, że szczegóły tego proroctwa spełnią się niezależnie od tego.

Dobre, dobre! Coś w stylu- Gdy znowu odpalił ci się tryb Strażnicy.

Ja mam problem z ludźmi, którzy wszem i wobec wieszczą tragedię, bo przypomina mi to trochę wróżbiarstwo. Mam znajomego, który przed wybuchem wojny na Ukrainie wielokrotnie mówił, że wybuchnie wojna. Jak tylko wybuchła, to uznał, że miał rację. Nie wziął pod uwagę tego, ile razy wcześniej się pomylił, jak długo powtarzał to samo w kontekstach, które go zdyskredytowały.

Zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje dobrą godzinę, a ślepej kurze trafia się ziarno. Te mądrości nie wzięły się znikąd.

Ja nie mam z nimi problemu. Słucham rożnych ludzi i staram się odcedzać, między innymi na zasadzie nietrafionych predykcji.
Przykładowo, lubię posłuchać Zbigniewa Dylewskiego (ekonomia). Wieszczył on, chyba zeszłej wiosny, koniec wojny na zeszłą jesień. Wojna miała się zakończyć kapitulacją Ukrainy z powodu ogromnej przewagi ekonomicznej Rosji.
Nie żebym był gorącym zwolennikiem Brauna, ale nie kojarzę jego kompletnie przestrzelonych przewidywań. 
« Ostatnia zmiana: 18 Maj, 2025, 13:17 wysłana przez NieZnaPrawdy »

Offline donadams

« Odpowiedź #216 dnia: 18 Maj, 2025, 16:55 »
Na pewno warto słuchać różnych ludzi, natomiast dość szybko staram się ich odsiewać, bo zwyczajnie nie mam czasu ani też takich zasobów uwagi, by móc być na bieżąco z wieloma ekspertami - nawet, gdybym miał to potraktować jako ciekawe ćwiczenie mające na celu wyłapywanie błędnych założeń w ich myśleniu i późniejsze konfrontowanie rzeczywistości. To wszystko jest ciekawe, ale nie przychodzi za darmo. Jest taka opinia, że wiedza jest dziś za darmo, ale za darmo przecież nic nie ma. Pomijam już kwestię czasu, który to kosztuje, ale też stan psychiczny. Bo jeśli ja słucham kogoś, kto piąty rok wieszczy koniec świata, bo zaczął od COVID, to nie ma takiej możliwości, żebym ja tego słuchał i żeby mój dobrostan psychiczny nie uległ pogorszeniu. Może niektórym wydaje się, że to jest możliwe, ale to nie jest możliwe. Biorąc pod uwagę tego typu kwestie oceniam to właśnie w ten sposób.

Zrozumienie tego nie przyszło mi ani łatwo, ani szybko, ale kiedy już przyszło, to jakość mojego życia poszła hen do góry, a nadal mogę czytać pozycje Strategy&Future, które przecież nie należą do zbyt pozytywnych - delikatnie mówiąc - ale to dlatego, że odsiałem i cały czas odsiewam większość ekspertów. Nie jestem ze wszystkim na bieżąco, ale jestem na tyle, by być ponad przeciętną społeczeństwa, a przy okazji nie odbywa się to kosztem obciążeń psychiki ciągłym słuchaniem, że armaged... yyy... że wojna :)

Bo wiecie, nie po to nie chodzę na zebrania, gdzie koniec świata jest tuż za rogiem, by serwować sobie te teksty nieustannie w domowym zaciszu :)

Offline Sebastian

« Odpowiedź #217 dnia: 19 Maj, 2025, 00:28 »
Sebastian miał na myśli że jeśli już ktoś "prorokuje", to lepiej niech zapowiada dobro a nie katastrofę :)
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek

Offline Reskator

« Odpowiedź #218 dnia: 19 Maj, 2025, 07:26 »
Sebastian miał na myśli że jeśli już ktoś "prorokuje", to lepiej niech zapowiada dobro a nie katastrofę :)

To ja powiem o dobru w katastrofie:   Putin zabił covid

Offline Sebastian

« Odpowiedź #219 dnia: 19 Maj, 2025, 11:09 »
wolę prorokować dobro niż zło :)

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #220 dnia: 19 Maj, 2025, 11:59 »

Bo wiecie, nie po to nie chodzę na zebrania, gdzie koniec świata jest tuż za rogiem, by serwować sobie te teksty nieustannie w domowym zaciszu :)

Ja słucham dużo , przy okazji. Dla mnie to rodzaj rozrywki, coś jak radio.
Lubię wiedzieć, i chyba nie nakręcam się tym co słyszę.
I co najważniejsze, nie podpinam tych złych wiadomości czy prognoz pod Armagedon.
Nie robię tego z prostego powodu, nie wierzę w jego rychłe, ani odległe nadejście.\
Zaprawdę powiadam wam, prędzej ja odejdę nim Armagedon nadejdzie ;)

Offline Reskator

« Odpowiedź #221 dnia: 20 Maj, 2025, 18:46 »
wolę prorokować dobro niż zło :)

Ba!
Jezus zapowiadał najpierw zło a póżniej dobro.
Wspólcześni prorocy zapowiadaja tylko wojny,zarazy,trzęsienia ziemi,choroby i czeluści zła.
Trump ten to dopiero namiesza 20 wieków nie dorówna temu co on nawyprawia w 21 wieku.
Słuchając jego wypowiedzi to tylko chować głowę w piasek jest tak żenujący,prostacki.
Choć plusem jest że walczy o dobro USA a nie tak jak u nas walka jest o kawalerkę na poddaszu w Gdańsku
« Ostatnia zmiana: 20 Maj, 2025, 19:25 wysłana przez Reskator »

Offline Reskator

« Odpowiedź #222 dnia: 20 Maj, 2025, 21:17 »
Moja małżonka zagłosowała na Mentzena i jakże trafnie to zrobiła.
Teraz to do Mentzena pukają i NAWROCKI i TRZASKOWSKI.
Widać jak na dłoni kto namaści nam prezydenta RP
A to  właśnie młodzi w przedziale 18-39 zagłosowali na Mentzena i to oni wytyczą kierunek RP.
To wątek o Trampie ale jakże to koleruje z wybieranym prezydentem w Polsce.
« Ostatnia zmiana: 20 Maj, 2025, 21:31 wysłana przez Reskator »

Offline Lu_Ke Sky_Walker

« Odpowiedź #223 dnia: 21 Maj, 2025, 08:31 »
Moja małżonka zagłosowała na Mentzena i jakże trafnie to zrobiła.
Teraz to do Mentzena pukają i NAWROCKI i TRZASKOWSKI.
Widać jak na dłoni kto namaści nam prezydenta RP
A to  właśnie młodzi w przedziale 18-39 zagłosowali na Mentzena i to oni wytyczą kierunek RP.
To wątek o Trampie ale jakże to koleruje z wybieranym prezydentem w Polsce.

Inteligentnie ta twoja żona zrobiła. Zagłosowała za Mentzenem który babom każe w domu siedzieć i w garach mieszać...

Offline donadams

« Odpowiedź #224 dnia: 21 Maj, 2025, 10:01 »
Inteligentnie ta twoja żona zrobiła. Zagłosowała za Mentzenem który babom każe w domu siedzieć i w garach mieszać...

Dokładnie! A jeszcze gorzej, że w swojej kancelarii wykorzystuje je na stanowiskach kierowniczych i dyrektorskich! Tego już zbyt wiele!