Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: TRUMP - ZAPRZYSIĘŻONY NA PREZYDENTA 20.01.2025.  (Przeczytany 6542 razy)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14535
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
Odp: TRUMP - ZAPRZYSIĘŻONY NA PREZYDENTA 20.01.2025.
« Odpowiedź #165 dnia: 27 Kwiecień, 2025, 09:55 »
Fajny post przeczytałem na FB. Nie wiem, czy to prawda, ale tekst wg mnie trafiający w sedno.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1192531265763351&set=a.108976104118878
« Ostatnia zmiana: 27 Kwiecień, 2025, 09:57 wysłana przez Nemo »
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8871
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #166 dnia: 01 Maj, 2025, 10:11 »
Podpisali, podpisali układ - Wielki wódź za wielkiej wody- tak się zmienił, to po stresowe

Offline Reskator

« Odpowiedź #167 dnia: 01 Maj, 2025, 13:01 »
Podpisali, podpisali układ - Wielki wódź za wielkiej wody- tak się zmienił, to po stresowe
Podpisali układ to teraz niech USA dogaduje się z Rosją bo oni zagarnęli ziemie Ukrainie gdzie jest najwięcej minerałów

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #168 dnia: 04 Maj, 2025, 14:38 »
Nie zdziwiłby się gdyby powiedział, że chciałby zostać BOGIEM!?
Jego wypowiedź publiczna:
''... W mijającym tygodniu Trump został zapytany, kogo chciałby zobaczyć jako następcę papieża Franciszka. Chciałbym zostać papieżem. To byłby mój wybór numer jeden - powiedział. ... ''

https://legaartis.pl/blog/2025/05/03/donald-trump-jako-papiez-kontrowersyjna-grafika-wywolala-oburzenie-w-sieci/

« Ostatnia zmiana: 04 Maj, 2025, 14:46 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2536
  • Między ślepymi jednooki królem
« Odpowiedź #169 dnia: 04 Maj, 2025, 22:55 »
Ja też bym chciał zostać Świadkowskim Papieżem, członkiem Ciała Kierowniczego.
Zaraz po nominacji, na pierwszym broadcastingu powiedziałbym, drodzy bracia okłamaliśmy was, Armagedonu nie będzie. :P

Offline Reskator

« Odpowiedź #170 dnia: 05 Maj, 2025, 06:49 »
Trump zostanie raczej pajacem a nie papieżem.

Offline Gostek

« Odpowiedź #171 dnia: 05 Maj, 2025, 08:46 »
Trump zostanie raczej pajacem a nie papieżem.

Już zrobił z siebie pajaca wyrażając pewne poglądy. Widać ,że chłop szybciej coś wypowie niż nad tym pomyśli. To się często dzieje jak się ma pełną głowę różnego rodzaju myśli.

Jak na razie najbardziej martwi mnie zapowiedź przejęcia siłą Grenlandii należącej do Danii.😏

Offline donadams

« Odpowiedź #172 dnia: 05 Maj, 2025, 11:14 »
Grenlandia jest strategicznie kluczowa z perspektywy USA. Życzę mu, żeby udało się ją przejąć na drodze porozumienia. USA przyda się ona bardziej niż Danii.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Reskator

« Odpowiedź #173 dnia: 05 Maj, 2025, 12:39 »
Grenlandia jest strategicznie kluczowa z perspektywy USA. Życzę mu, żeby udało się ją przejąć na drodze porozumienia. USA przyda się ona bardziej niż Danii.
O on nie tylko w Grenlandie celuje,chce przejąć Kanadę,Kanał Panamski,Kanał Sueski a też kiedyś świtała w jego głowie Strefa Gazy.Don Adams a jakby Chiny czy Rosja chciały przejąć Kanadę czy Meksyk życzyłbyś tego Putinowi czy Xi?

Offline donadams

« Odpowiedź #174 dnia: 06 Maj, 2025, 12:47 »
Polska znajduje się w amerykańskiej strefie wpływów, a nie chińskiej czy rosyjskiej. To, oraz uwarunkowania historyczne wpływają na to, że oceniam tę konkretną strefę wpływów jako najkorzystniejszą dla rozwoju mojego kraju. Ponieważ kraj taki jak Polska nie może być wolny od tego, by znajdować się w czyjejś strefie wpływów, życzę nam, by pozostała to amerykańska strefa wpływów, jako najkorzystniejsza w mojej ocenie, lub też jako najmniej szkodliwa, w zależności od punktu wyjścia.

Z powyższego powodu, gdyby Chiny lub Rosja chciały zająć Kanadę czy Meksyk, nie życzyłbym im tego, w przeciwieństwie do USA. Chociaż zaznaczam, że moja odpowiedź dotyczyła Grenlandii, a nie wymienionych przez ciebie krajów. Uważam jednak, że USA powinny mieć większy wpływ na wszystkie wymienione przez ciebie ziemie lub kraje z cywilizacyjnych powodów.

Nie wiem, czym tu się oburzać.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #175 dnia: 06 Maj, 2025, 13:18 »
Tak, Tak ufajmy Amerykańskiej społeczności, ona natomiast w niedalekiej przyszłości postąpi jak: Anglia, Francja podczas IIWŚ - stara zasada ''LICZ NA SIEBIE.
Ten Klaun za wielką wodą już wiele pokazał światu i jeszcze pokaże.
Zastanawiam się dlaczego obrał taką taktykę wobec innych narodów, subtelnie stwierdzę - JEGO zachowanie, działanie i rządy przypominają szaleńczego  Bucika (Kaligula) cezara antycznego Caput Mundi (Rzym)
Aby nie otrzymał nagrody ludu jaką zaznał Abraham Lincoln
« Ostatnia zmiana: 06 Maj, 2025, 13:23 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline donadams

« Odpowiedź #176 dnia: 06 Maj, 2025, 13:35 »
Drogi Nadaszyniaku, w którym konkretnie miejscu mojej wiadomości nawoływałem do zaufania wobec Amerykanów? Zdaje się też, że nie wyraziłem mojej prywatnej ufności wobec nich.

Napisałem natomiast, że "ponieważ kraj taki jak Polska nie może być wolny od tego, by znajdować się w czyjejś strefie wpływów, życzę nam, by pozostała to amerykańska strefa wpływów, jako najkorzystniejsza w mojej ocenie, lub też jako najmniej szkodliwa".

Od powyższej oceny do zaufania jest bardzo daleko.

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #177 dnia: 06 Maj, 2025, 13:51 »
Drogi Nadaszyniaku, w którym konkretnie miejscu mojej wiadomości nawoływałem do zaufania wobec Amerykanów? Zdaje się też, że nie wyraziłem mojej prywatnej ufności wobec nich.

Napisałem natomiast, że "ponieważ kraj taki jak Polska nie może być wolny od tego, by znajdować się w czyjejś strefie wpływów, życzę nam, by pozostała to amerykańska strefa wpływów, jako najkorzystniejsza w mojej ocenie, lub też jako najmniej szkodliwa".

Od powyższej oceny do zaufania jest bardzo daleko.
osobiste wytłuszczenie
Szanowny donadams:
Żadnych słowem nie uczyniłem urazy do Twojego postu , niewłaściwie odczytałeś mój post - pozdrawiam

Offline Reskator

« Odpowiedź #178 dnia: 06 Maj, 2025, 17:07 »
Nie liczmy na USA bo oni są zajęci CHINAMI
Polska dla USA to nawet nie deser do obiadu.
Na Niemcy i Francje też nie należy liczyć bo mają zderzak Polskę  i Bałtów przed Rosją
Choć Francja z atomem w Polsce byłaby mile widziana zobaczymy co Tusk 9V w Paryżu zapoda.
Jedyne pewne rozwiązanie przeciw Rosji to sojusze z państwami które mają granicę z Rosją by rozciągnąć front wojsk.
Finlandia,Litwa,Łotwa,Estonia,Ukraina,Rumunia i przede wszystkim Turcja.
Premier Tusk już był w Ankarze widać wie o co chodzi i aby teraz dopieszczał Ukrainę bo ona nas chroni przed Rosją.
Oj dzieje się kochani wiele na świecie a tempo wydarzeń jest tak szybkie że prędkość światła to pikuś!
Co do Trumpa jest prezydentem z opcją papieżostwa a wyjdzie na pajaca który namiesza w histori Ziemi.

« Ostatnia zmiana: 06 Maj, 2025, 17:22 wysłana przez Reskator »

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #179 dnia: 06 Maj, 2025, 18:41 »
ot, taka przypinka do tematu wątku