Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: CZECHY - ŚJ boją się wyrejestrowania  (Przeczytany 1613 razy)

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3842
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
Odp: CZECHY - ŚJ boją się wyrejestrowania
« Odpowiedź #15 dnia: Wczoraj o 21:19 »
Jaki czas temu Ministerstwo Kultury w Czechach przyjrzało się praktykom wykluczenia u Świadków Jehowy i zaistniało zagrożenie, ze zostanie wszczęta procedura delegalizacji o ile korporacja nie zrezygnuje z tych praktyk. Pomimo braku rezygnacji przez korporacje, rząd w Czechach nie zdecydował się na podejmowanie tak drastycznych kroków. Dlaczego i co to znaczy dla sprawy w Norwegii?

@jennyvann-2-xl   
   Takie sprawy nawet w taki sposób rozstrzygnięte i tak robią robotę, Zarząd trochę musi potrudzić się, bo do tej pory łatwo im szło. Takie sprawy to  mały wyłom w tym monolicie indoktrynacji.  Rezultaty mogą być widoczne w przyszłości.

@jolantanielsen982ą
   Myślę że ważniejsze jest bezpośrednie ostrzeganie ludzi przed tą destrukcyjną organizacją, wyznającą wiarę w gnojowe bożki z ciała kierowniczego. Myślę że oni mają swoje układy sięgające wyżej niż tylko centrala w Worwick. I nie miałam tutaj na myśli..nieba.😂 height=16 Poza tym ludzie z rządu zajmujący się takimi skargami maja świadomość że ukaranie czy zdelegalizowanie jednej religii mogłoby wywołać efekt domina. Podobny gnój jest w każdej religii. A ludzi przez nie pokrzywdzonych są setki tysięcy. Inni też mogliby ruszyć do sądów po sprawiedliwość. Najważniejsze że pierwsze kroki już zostały zrobione i od czasów Komisji Australijskiej, coraz więcej krajów dostrzega brudy w tej organizacji. Na pewno już nie mają co liczyć na 'złote lata'. Bo wszystko wskazuje że liczba ich maleje. A skoro już zdecydowali się brać udział we współpracy między wyznaniowej, to oby świadkowie się nie zdziwili, kiedy okaże się że są częścią i uczestnikami globalnej  religii, tej przed którą ostrzegają innych.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 21:29 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.