Witaj, gościu!
Zaloguj się
lub
Zarejestruj się
.
Całe forum
Całe forum
Ta kategoria
Ten wątek
Czat
Archiwum WTS
Zaloguj się
»
BIBLIOTEKA
»
WARTO WIEDZIEĆ - WARTO ZNAĆ
»
Książka Jarosława Nowaka "Klatka"/2024 rok. Opowieść świadka Jehowy.
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
Do dołu
Autor
Wątek: Książka Jarosława Nowaka "Klatka"/2024 rok. Opowieść świadka Jehowy. (Przeczytany 1360 razy)
NNN
Pionier
Polubień: 3528
Niewierny Nierozumny Niewolnik
Odp: Książka Jarosława Nowaka "Klatka"/2024 rok. Opowieść świadka Jehowy.
«
Odpowiedź #15 dnia:
03 Styczeń, 2025, 21:25 »
Czy krawat będzie nowym logo Strażnicy? Czy lektorom było źle na siedząco i dlatego teraz stoją?
(3 ludzi lubi to)
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.
NNN
Pionier
«
Odpowiedź #16 dnia:
03 Styczeń, 2025, 22:04 »
Z braku tlenu człowiek przestaje myśleć. Brak wolności prowadzi do śmierci głosiciela, a wtedy z niego powstaje kukła. Głosiciel się udusił, bo miał krawat zawiązany na mózgu.
I to byłoby na tyle. Więcej kartek musicie już sobie dokupić.
(2 ludzi lubi to)
«
Ostatnia zmiana: 03 Styczeń, 2025, 22:08 wysłana przez NNN
»
NNN
Pionier
«
Odpowiedź #17 dnia:
10 Styczeń, 2025, 19:59 »
Przypięty przez twórcę Światusy @Swiatusy
Skomentuj odcinek i zostaw w komentarzu
#klatka
- wybierzemy 3 osoby które otrzymają książkę "KLATKA". (dostawa na terenie Polski). Masz czas do 16-01-2025 (czwartek) do północy.
(3 ludzi lubi to)
NNN
Pionier
«
Odpowiedź #18 dnia:
11 Styczeń, 2025, 19:09 »
@jolantanielsen982 Uważam że jest to jeden z najlepszych wywiadów jakie 'popełniliście'. Bardzo ze mną rezonował.Ja tez byłam projektowana od urodzenia w tej sekcie. Jestem poza od wielu lat, bo tak jak wasz gość ...czułam że jestem w klatce. Przez to od młodości miałam w rodzinie łatkę czarnej owcy. Mimo że moja rodzina była już 3 pokoleniem w sekcie, nie potrafili zaszczepić mi fanatyzmu ani wielkiej gorliwości. Dzięki temu nie izolowałam się od świata zewnętrznego.Miałam swoje towarzystwo w szkole i poza nią.Sprawę ułatwiał mi fakt, że mój ojciec był ortodoksyjnym starszym i postrachem okolicznej świadkowskiej młodzieży, więc ja również byłam unikana... Dzisiaj myślę że to były "znaki" które moja podświadomość mi wysyłała....To nie jest twoje miejsce, uciekaj z tej klatki... Jestem już wolna od wszelkich religii..od rodziny również. Ale to już jest ich wybór. Wybudzenie z religi wybudza też z systemu. Przynajmniej tak było u mnie. Pozdrawiam wszystkich wolnych ludzi.
W tym poruszającym odcinku rozmawiamy z Jarosławem Nowakiem, byłym Świadkiem Jehowy i autorem książki "Klatka", który dzieli się swoim wstrząsającym świadectwem o życiu w organizacji Świadków Jehowy. Jarosław ujawnia, jak organizacja systematycznie ogranicza wolność myślenia swoich członków i tworzy system kontroli umysłu, który przypomina przemysłową produkcję wyznawców.
Nasz gość szczegółowo analizuje mechanizmy manipulacji stosowane przez organizację, w tym zmanipulowany przekład Biblii i system ostracyzmu wobec osób myślących inaczej. Dowiadujemy się, jak organizacja niszczy naturalną potrzebę niezależnego myślenia i budowania własnej tożsamości, zastępując ją zunifikowanym sposobem postrzegania rzeczywistości.
(4 ludzi lubi to)
«
Ostatnia zmiana: 11 Styczeń, 2025, 19:23 wysłana przez NNN
»
NNN
Pionier
«
Odpowiedź #19 dnia:
12 Styczeń, 2025, 20:24 »
@jagodal.7927 A ja za książkę dziękuję... Kupię ją sama - jestem pewna, że warto. Niesamowite, że ktoś taki mógł trafić do Organizacji, a jednocześnie - po wyjaśnieniu - to całkiem logiczna droga. Sprawdzić wszystko, sprawdzić samemu - zweryfikować. Niezwykle przyjemnie słuchało się tej rozmowy nie tylko z uwagi na pasję i sposób wypowiadania się Pana Jarosława, ale też z uwagi na to, że wszyscy obecni przy stole byli zainteresowani punktem widzenia pozostałych osób i właśnie nie szukali potwierdzenia dla swoich przemyśleń, ale świeżego podejścia. Przyjemnie i wartościowo spędzony czas - bardzo dziękuję za możliwość wysłuchania tej rozmowy, która bardziej, niż inne nie była wywiadem, ale rozmową właśnie.
👉 Książkę możesz zamówić pod tym linkiem:
👉
https://novaeres.pl/katalog/tytuly/kl...
NNN
Pionier
«
Odpowiedź #20 dnia:
19 Styczeń, 2025, 22:22 »
@Szczęściara_1
Po recenzji widać,że książkę będzie się fajnie czytać. Jeszcze jej nie posiadam,ale zostałam zachęcona do kupna
Trochę poczekam bo może wygram
@annad.1561 Witam. Zgłaszam chęć na książkę
(1 osoba lubi to)
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
Do góry
« poprzedni
następny »
Świadkowie Jehowy - forum dyskusyjne
»
BIBLIOTEKA
»
WARTO WIEDZIEĆ - WARTO ZNAĆ
»
Książka Jarosława Nowaka "Klatka"/2024 rok. Opowieść świadka Jehowy.