Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Nadzorcy Obwodu  (Przeczytany 806 razy)

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5327
  • Najbardziej boję się fanatyków.
Nadzorcy Obwodu
« dnia: 02 Grudzień, 2024, 19:10 »
Wątek zostal zamknięty, więc zalożylem nowy.
Otóż dotarla do mnie informacja, że Wierzba (nie pamiętam jego imienia) jest ciężko chory i na wózku inwalidzkim jeździ. Zostawiono go, bodajże w domu opieki w okolicy Bydgoszczy lub w samej Bydgoszczy. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale może ktoś z was coś wie na ten temat?
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline Gostek

Odp: Nadzorcy Obwodu
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Grudzień, 2024, 22:04 »
A czy Mirek Kullas pełni jeszcze swą posługę ?🤔

Umieściłem Imię i Nazwisko bo mniemam,że nadzorcy obwodu,to osoby znane publicznie i można o nich publicznie rozmawiać ..Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie .🤗
« Ostatnia zmiana: 02 Grudzień, 2024, 22:07 wysłana przez Gostek »

Offline vincent

« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 11:19 »
Hej. Zna ktoś takiego gościa jak Bartosz Kuśnierz ? Poproszę o kontakt na priv osobę która się z nim zna bądź ma pomysł jak można się z nim skontaktować.

Offline donadams

« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 11:52 »
Wątek zostal zamknięty, więc zalożylem nowy.
Otóż dotarla do mnie informacja, że Wierzba (nie pamiętam jego imienia) jest ciężko chory i na wózku inwalidzkim jeździ. Zostawiono go, bodajże w domu opieki w okolicy Bydgoszczy lub w samej Bydgoszczy. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale może ktoś z was coś wie na ten temat?

Kompletnie uciekł mi tej wątek, a pisałeś już niemalże rok temu.

Chodzi o Marka Wierzbę. Nie słyszałem o jego sytuacji innej, niż to, że jakiś czas był uwiązany w tych okolicach, ze względu na opiekę nad którymś z rodziców (co ciekawe "niewierzącym"). To już było jednak kilka lat temu. Nie wiem, czy to, o co pytałeś rok temu było prawdą.

Z Markiem Wierzbą mam natomiast niemiłe wspomnienia. To był bardzo skuteczny "ewangelizator", czy raczej maszyna do głoszenia. Jednakże jego charakter i sposób bycia czynił go bezużytecznym w tym, co nazywa się tam "pracą pasterską".
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.