Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: CK usunęło film z ostracyzmem?  (Przeczytany 526 razy)

Offline Fantom

CK usunęło film z ostracyzmem?
« dnia: 27 Październik, 2024, 18:15 »
 Krąży news, że z oficjalnej strony jw/org usunięty został film dotyczący ostracyzmu wobec bliskiego członka rodziny, który przestał być ŚJ. Większość z nas chyba go(film) kojarzy, bo było o nim głośno. Matka nie odbiera telefonu od córki. Czyżby CK jednak bardziej bało się miecza Cezara od gniewu Bożego?
 Ja tego filmu nie znalazłem na ich stronie. Może źle szukałem. Może ktoś inny spróbuje? Czy CK informuje swoich współwyznawców o powodach usunięcia tego filmu lub innych materiałów? Jeżeli usuwa, to chyba są ku temu poważne przesłanki. Dlaczego CK chce trzymać swoich wiernych w nieświadomości co do podejmowanych przez siebie decyzji? Czyż nie powinni być transparentni, otwarci, bez tajemnic? Jeżeli coś się usuwa po cichaczu, za plecami innych, to może wskazywać zazwyczaj tylko na jedno, mianowicie to, że coś jest na rzeczy.  Coś suto opłacani prawnicy  korporacji słabo się starają.  Może niedługo wystosują list do zborów podobnej treści: ''Drodzy bracia i siostry. Z uwagi na prześladowania ,które nas tak dotkliwie dotykają, ogłaszamy, że wszelkie materiały w formie artykułów lub nagrań video dotyczące unikania kontaktów z członkami rodziny po ich wykluczeniu lub odłączeniu, a które znajdują się na naszej oficjalnej stronie zostaną usunięte. Nie oznacza to, że nasz stosunek do takich osób się zmienił. Aby uniknąć prawnych konsekwencji, jedynie w zborach  będzie poruszany temat w jak dotkliwy sposób okazać ostracyzm członkom rodzin, tak, żeby nie mogli spać po nocach. Kochające Was CK tak długo, jak długo i Wy będziecie nas kochać. Jeżeli przestaniecie, to już wiecie co Was czeka. Trwajmy w miłości bracia i siostry.''
 https://www.jwchildcustody.com/news/sonja-ericsson-has-been-removed-from-jw-org-website-shunning-video-deleted
« Ostatnia zmiana: 27 Październik, 2024, 18:17 wysłana przez Fantom »
''Brak sprzeciwu wobec błędu jest jego zatwierdzeniem, a niebronienie prawdy oznacza jej tłumienie''
 Ignoruję: Tusia,tomek_s

Offline pawelek1980

Odp: CK usunęło film z ostracyzmem?
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Październik, 2024, 19:03 »
ciekawe czy można gdzieś pobrać ten film po polsku

Offline Światus

« Odpowiedź #2 dnia: 27 Październik, 2024, 19:15 »
ciekawe czy można gdzieś pobrać ten film po polsku

Szukałbym na YouTube.
Czy warto zrywać relacje z powodu omylnej Strażnicy?

Offline Roszada

« Odpowiedź #3 dnia: 27 Październik, 2024, 19:19 »
Rada ze Strażnicy z tego samego roku, co był film:

*** w16 luty s. 27 ***
Kwestia wyboru, komu dochować lojalności, może się wyłonić, kiedy bliski krewny zostaje wykluczony. Na przykład siostra o imieniu Anne odebrała telefon od wykluczonej mamy, która chciała ją odwiedzić, ponieważ boleśnie odczuwała to, że rodzina się od niej izoluje. Anne bardzo przeżyła tę prośbę i obiecała mamie odpowiedzieć listownie. Zanim to zrobiła, poszukała kilka zasad biblijnych (1 Kor. 5:11; 2 Jana 9-11). W liście życzliwie przypomniała mamie, że to ona sama odcięła się od rodziny wskutek niewłaściwego postępowania i braku skruchy. Siostra ta napisała jeszcze: „Jedynym sposobem na uśmierzenie dokuczającego ci bólu jest powrót do Jehowy” (Jak. 4:8).

*** es19 s. 11 Styczeń ***
Chociaż może to nie być łatwe, musimy unikać kontaktów z wykluczonymi krewnymi — przez telefon, SMS-y, listy, mejle czy portale społecznościowe.

« Ostatnia zmiana: 27 Październik, 2024, 19:21 wysłana przez Roszada »

Offline Roszada

« Odpowiedź #4 dnia: 27 Październik, 2024, 21:04 »
No cóż film pewnie był przywoływany na rozprawach dotyczących ŚJ. ;D
Corpus_delicti (łac. przedmiot przestępstwa), jak mówią prawnicy... 8-)

Offline Estera

« Odpowiedź #5 dnia: 28 Październik, 2024, 17:22 »
... Może niedługo wystosują list do zborów podobnej treści: ''Drodzy bracia i siostry.
Z uwagi na prześladowania ,które nas tak dotkliwie dotykają, ogłaszamy, że wszelkie materiały w formie artykułów
lub nagrań video dotyczące unikania kontaktów z członkami rodziny po ich wykluczeniu lub odłączeniu, a które znajdują się na naszej oficjalnej stronie zostaną usunięte.
Nie oznacza to, że nasz stosunek do takich osób się zmienił.
Aby uniknąć prawnych konsekwencji, jedynie w zborach  będzie poruszany temat w jak dotkliwy sposób okazać ostracyzm członkom rodzin,
tak, żeby nie mogli spać po nocach. Kochające Was CK tak długo, jak długo i Wy będziecie nas kochać.
Jeżeli przestaniecie, to już wiecie co Was czeka. Trwajmy w miłości bracia i siostry.''
 https://www.jwchildcustody.com/news/sonja-ericsson-has-been-removed-from-jw-org-website-shunning-video-deleted
   Oni zapewne, bardzo chętnie napisaliby list takiej treści gdyby byli uczciwi i uczciwie traktowali swoich wiernych, ale niestety tak nie jest.
   I to przede wszystkim mogłoby otworzyć mocno zaspane oczy dla wielu śj i dopiero zaczęłaby się fala odpływu tsunami, tak jak to było w 1975 roku.
   I jak to się stało w przypadku przymusu szczepionek, wiadomo przeciw czemu.
   Robią tajne posunięcia, bo działają jak wyrafinowani przestępcy, albo na krawędzi przestępstwa, albo i jadą już dawno mocno po bandzie.
   Nikt ze śj nie będzie sięgał do materiału z przed kilku lat.
   Świadkowie żyją tylko tym co jest na bieżąco podawane w zborach.
   Nic nie wiedzą o toczących się procesach na świecie przeciwko nim z tytułu ostracyzmu m.in.
   Przekonałam się o tym w niejednej rozmowie.
   Od razu jest zaprzeczenie, albo podpinka pod prześladowania.
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline DreamM@ster

« Odpowiedź #6 dnia: 02 Listopad, 2024, 23:43 »
O jakim film chodzi? Ten gdzie główną rolę grała Sonia? Ten film był wyjątkowo obrzydliwy! Córka dzwoniła do matki a ta nie odbiera telefonu! A co gdyby córka była pogrążona w ciężkiej depresji i miała myśli samobójcze??!!!. Ta Sekta ma krew na rękach!!!.Oglądałem jakiś czas temu wywiad z byłą siostrą co miała wskutek ostracyzmu próby samobójcze!. Jestem z wykształcenia Psychologiem i mam radę dla osób które już zrozumiały że to nie jest religia prawdziwa. Nie działajcie pod wpływem silnych emocji!! Jedni odchodzą oficjalnie drudzy nie. Każdy ma własne spojrzenie na tą kwestię ale jeśli chcesz napisać list to zatroszcz się odpowiednio wcześniej o nową grupę znajomych. Ja jestem w Organizacji na papierku ale mam dużo znajomych poza organizacją więc w razie wykluczenia mam do kogo gębę otworzyć. Ta Destrukcyjna Sekta ciągle zachęca żeby tylko tworzyć grupy znajomych w obrębie grupy. Ludzie siedzą w Sekcie 20,30,40 lat i zgodnie z radą Organizacji mają tylko znajomych w Organizacji. Potem ktoś się przebudzi i czuje się jak w więzieniu bo wszystkie znajomości obracają się wokół Organizacji. Chcesz odejść zabezpiecz się towarzyszko wcześniej! Pozdrawiam

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8670
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Listopad, 2024, 00:03 »
O jakim film chodzi? Ten gdzie główną rolę grała Sonia? Ten film był wyjątkowo obrzydliwy! Córka dzwoniła do matki a ta nie odbiera telefonu! A co gdyby córka była pogrążona w ciężkiej depresji i miała myśli samobójcze??!!!. Ta Sekta ma krew na rękach!!!.Oglądałem jakiś czas temu wywiad z byłą siostrą co miała wskutek ostracyzmu próby samobójcze!. Jestem z wykształcenia Psychologiem i mam radę dla osób które już zrozumiały że to nie jest religia prawdziwa. Nie działajcie pod wpływem silnych emocji!! Jedni odchodzą oficjalnie drudzy nie. Każdy ma własne spojrzenie na tą kwestię ale jeśli chcesz napisać list to zatroszcz się odpowiednio wcześniej o nową grupę znajomych. Ja jestem w Organizacji na papierku ale mam dużo znajomych poza organizacją więc w razie wykluczenia mam do kogo gębę otworzyć. Ta Destrukcyjna Sekta ciągle zachęca żeby tylko tworzyć grupy znajomych w obrębie grupy. Ludzie siedzą w Sekcie 20,30,40 lat i zgodnie z radą Organizacji mają tylko znajomych w Organizacji. Potem ktoś się przebudzi i czuje się jak w więzieniu bo wszystkie znajomości obracają się wokół Organizacji. Chcesz odejść zabezpiecz się towarzyszko wcześniej! Pozdrawiam
Witaj DreamM@ster:
Ten przedstawiony komentarz jest jedynym najistotniejszym na Forum STWIERDZENIEM ukazujący prawdziwe oblicze osób, które doświadczyły rozczarowania wywołane wstąpienie do destrukcyjnej sekty (Ww), która zbiera i nadal będzie zbierać wiele istnień ludzkich.   

Offline Gostek

« Odpowiedź #8 dnia: 03 Listopad, 2024, 11:02 »

Dokładnie tak i ja zrobiłem. Tym bardziej ,że żyję w innym kraju,gdzie całe życie świadka Jehowy praktycznie obraca się wewnątrz ludzi ze zboru. Właśnie teraz tym sobie tłumaczę to, że w polskojęzycznych zborach w Niemczech dotychczas tak mało było jawnych odstępców .Na kilka zborów w mojej okolicy do niedawna tylko 3 osoby wystąpiły oficjalnie z tej religii  jako jawni odstępcy .Na pewno wewnątrz jest wiele osób ,które są Pimo ,jednak ze względu na w/w okoliczności i późniejszego życia jak w więzieniu one nie ujawniają się . Powyższa problematyka dotyczy jednak polskojęzycznych zborów w Niemczech gdzie członkowie mają zazwyczaj po 30,40 i więcej lat życia w prawdzie .Zapewne w UK ,Holandii i Irlandii jest zupełnie inaczej.Tam polskie zbory są tworzone przez nowych imigrantów z Polski i skupiające ludzi,którzy nie wiążą bynajmniej swego życia na stałe w z tymi krajami  i tak bynajmniej nie zależy im  na utracie kontaktów. Poza tym zbory polskie w tych krajach tworzą zazwyczaj młodzi ludzie,którzy najczęściej byli wychowani w tzw prawdzie i one  często nauczyły się już żyć w podwójnym równoległym świecie-świecie Jehowy i świecie Szatana. Dodatkowo ci nowi imigranci skupieni tam są nastawieni na szybkim zarabianiu pieniędzy i z tego też powodu nje wynajmują drogich samodzielnych mieszkań Wolą mieszkać w "polskich enklawach". Dlatego ewentualna samotność nawet po opuszczeniu organizacji nie będzie im tam towarzyszyć w dłuższej perspektywie .
« Ostatnia zmiana: 03 Listopad, 2024, 11:12 wysłana przez Gostek »