Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Powitanie  (Przeczytany 1138 razy)

Offline Jack Roy

Powitanie
« dnia: 28 Wrzesień, 2024, 13:00 »
Dzień dobry.
Chciałem dostać się na stronę jedynej prawdziwej religii na świecie a otwarła mi się strona o rety, odstępców. Teraz to mam przechlapane i niedługo w Armagedonie dorwą mnie hordy Braci Króla którzy będą polować na odstępców z pałami, berłami i innymi obuchami i w łeb. Ale przecież ja nie jestem odstępcą, chociaż tak wszystkich nazywają Cwani Kolesie z Cyrku Kierowniczego w USA.

O sobie troszkę.
Urodziłem się w rodzinie świadków, wtedy Internetu nie było i rodzice nie mogli nic sprawdzić o kłamstwach, szwindlach i przekrętach Cwanych Kolesi z Cyrku Kierowniczego. Gdy nauczyli się obsługiwać komputer zaczęli czytać i po ok 2 latach zrezygnowali z tego destrukcyjnego kultu, powiedzieli "To w takiej obłudzie żyliśmy" i już nic wspólnego nie chcieli mieć z tą sektą. Ochrzczony nie byłem, przez kilka lat sympatyzowałem z tym kultem i nawet chodziłem na ich zebrania. Niestety pozostała część mojej rodziny z sekty nie odeszła a jedną widziałem przy rydwaniku Jehowy. Dawno temu podesłałem im na pocztę wiele linków z tego forum i z YouTube. Już Wiele lat do mnie się nie odzywają. Mają syndrom sztokholmski i muszą cieszyć się ze strachu że są manipulowani i oszukiwani, ale nie sprawdzą bo ich oprawcy starszyzna zakonnicy z Nadarzyna na to nie pozwalają, strasząc zagładą w Armagedonie. Ale mam nadzieję że w końcu się wybudzą jak tysiące innych i będziemy cieszyć się razem. Amen.

https://www.mywayclinic.online/blog/szczegoly/syndrom-sztokholmski-objawy-leczenie-syndrom-sztokholmski-w-zwiazku

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8815
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
Odp: Powitanie
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Wrzesień, 2024, 13:41 »
Witaj JackRoy: Interesujące pseudo wstaw sobie awatar
Prawdziwa religia nie istnieje w Świecie na próżno szukasz.
Nasze FORUM , to skarbnica wiedzy o destrukcyjnym ugrupowaniu religijnym.
Słowo ''ODSTĘPCA" mocno razi po ''oczach'', uważam ''JESTEŚ'' świadkiem Jehowy, który ma pewne wątpliwości do swojej przynależności w (Ww) czyli jw.org.
Czytaj z zainteresowaniem podziel się osobistymi refleksjami, jakie odczuwasz  - gorący serdeczny salut w twoją stronę,że zaistniałeś w naszej społeczności  - pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: 28 Wrzesień, 2024, 13:43 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #2 dnia: 28 Wrzesień, 2024, 13:43 »
witam serdecznie
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Światus

« Odpowiedź #3 dnia: 28 Wrzesień, 2024, 13:47 »
Cześć.
Nic nie wybudza lepiej, niż miłość starszych... okazywana na siłę.  ;D
Na większość nie działają wersety.
Pomocne mogą być "głupie" pytania. Jeśli ktoś jest chory; Jak często odwiedzają cię siostry, bracia? Czy robią ci zakupy? Czytałem w Strażnicy, że ŚJ można poznać po łączącej ich miłości.  ;)
Czy warto zrywać relacje z powodu omylnej Strażnicy?

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14497
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Wrzesień, 2024, 19:54 »
Cześć. Mogę rozdzielić Twój nick. Nie ma problemu. Tyle, że wiąże się to ze zmianą hasła które dostaniesz na maila. Na razie masz zablokowane prywatne wiadomości ( odblokowują się one automatycznie po napisaniu 5-ciu postów) dlatego piszę tutaj.
Pozdrawiam.
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline BetMan

« Odpowiedź #5 dnia: 28 Wrzesień, 2024, 22:36 »
Również witam, nowego kolegę!

Offline Jack Roy

« Odpowiedź #6 dnia: 29 Wrzesień, 2024, 00:03 »
uważam ''JESTEŚ'' świadkiem Jehowy, który ma pewne wątpliwości do swojej przynależności w (Ww) czyli jw.org.

Chryste Panie nie nazywaj mnie kłamcą. Napisałem że śJ nie byłem bo nie ochrzczony, tylko sympatyzowałem, rany, czytaj ze zrozumieniem były Bracie Króla. Do tablicy Cię nie wywołuje.
Dzięki za przywitanie i dobrej nocki życzę :)

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8815
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Wrzesień, 2024, 00:53 »
uważam ''JESTEŚ'' świadkiem Jehowy, który ma pewne wątpliwości do swojej przynależności w (Ww) czyli jw.org.

Chryste Panie nie nazywaj mnie kłamcą. Napisałem że śJ nie byłem bo nie ochrzczony, tylko sympatyzowałem, rany, czytaj ze zrozumieniem były Bracie Króla. Do tablicy Cię nie wywołuje.
Dzięki za przywitanie i dobrej nocki życzę :)
Drogi JackRoy: Przepraszam (mea culpa), proszę zauważ, że ''JESTEŚ '' napisałem w cudzysłowie - pozdrawiam.
Ps. Nawet nie pomyślałem, że Twój cyt.: ''Chryste Panie nie nazywaj mnie kłamcą. ...''   - pozdrawiam

Offline Mahershalalhashbaz

« Odpowiedź #8 dnia: 29 Wrzesień, 2024, 08:18 »
No dzień dobry. Bardzo się cieszę że udało Ci się i rodzicom wydostać z destrukcyjnej sekty. Dobrze że tu trafiłeś. Na tym forum znajdziesz bardzo dużo przydatnych materiałów a i można pogadać z interesującymi ludźmi. Życzę powodzenia w drodze do pełnej funkcjonalności w społeczeństwie.
nihilista

Offline Reskator

« Odpowiedź #9 dnia: 29 Wrzesień, 2024, 08:44 »
Czasem strata jest zyskiem od taki paradoks odchodzących z WTS.
I ta strata daje nam wolność -wspaniałe uczucie.
« Ostatnia zmiana: 29 Wrzesień, 2024, 09:01 wysłana przez Reskator »

Offline Jack Roy

« Odpowiedź #10 dnia: 29 Wrzesień, 2024, 12:10 »
Drogi JackRoy: Przepraszam (mea culpa)

I gra gitara :)

Offline Estera

« Odpowiedź #11 dnia: 29 Wrzesień, 2024, 23:02 »
Dzień dobry.
Chciałem dostać się na stronę jedynej prawdziwej religii na świecie a otwarła mi się strona o rety, odstępców.
Teraz to mam przechlapane i niedługo w Armagedonie dorwą mnie hordy Braci Króla którzy będą polować na odstępców z pałami, berłami i innymi obuchami i w łeb.
Ale przecież ja nie jestem odstępcą, chociaż tak wszystkich nazywają Cwani Kolesie z Cyrku Kierowniczego w USA.
   Tak i miłościwy, wymyślony ten ichni Bóg zniszczy całe miliardy ludzi, by ocalić jakiś mierny promil wybrańców.
   Więc już nie licz na ocalenie, skoro dotknąłeś tej czarnej strony mocy zdradzając go.
   ;D ;D ;D

JackRoy.
   Witaj na naszej odstępczej platformie.
   Dowiesz się tu rzeczy, które mogą Ci postawić włosy na głowie ze zdziwienia.
   Czym ta święta, niby jedyna zbawienna organizacja, jedyna prawdziwa, według ich mniemania jest.
   I jak bezdennie czarne sprawy zamiata pod dywan.
   Nie ujawniając swojego prawdziwego oblicza.
   Witaj Myśląca Istoto.
   :) :)
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline NieZnaPrawdy

• Pionier specjalny
  • Polubień: 2511
  • Między ślepymi jednooki królem
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Wrzesień, 2024, 23:32 »
Witaj i pozdrów rodziców.

Offline cichybob

« Odpowiedź #13 dnia: 30 Wrzesień, 2024, 09:38 »
Witaj JackRoy!
Fajnie, że Ty i Twoi rodzice jesteście ludźmi, którzy naprawdę kochają prawdę. Przykre, że "prawda" w ustach ŚJ jest traktowana jak coś, na co rzekomo mają wyłączność i aż tak się z tym obnoszą, że wyraz ten stanowi synonim przynależności do ich destrukcyjnej grupy.
Miłego czytania i komentowania!

Offline Reskator

« Odpowiedź #14 dnia: 30 Wrzesień, 2024, 17:18 »
Gdy nauczyli się obsługiwać komputer zaczęli czytać i po ok 2 latach zrezygnowali z tego destrukcyjnego kultu, powiedzieli "To w takiej obłudzie żyliśmy" i już nic wspólnego nie chcieli mieć z tą sektą.
Czy rodzice Ci powiedzieli co najbardziej ich zbulwersowało u śj .
U mnie były to dywidendy dla WTS z akcji Henrietty która scedowała swój majątek na WTS.
Ale DonAdams zapewne to zweryfikuje -to taki "adwokat diabła"na naszych forach. :) :) ;)
Uroczy analityk,oddalony od WTS ale syndrom sztokcholmski jest u niego w postaci endemicznej.
« Ostatnia zmiana: 30 Wrzesień, 2024, 17:37 wysłana przez Reskator »