Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Podpisz petycje o wykreśleniu świadków Jehowy  (Przeczytany 1338 razy)

Offline Fantom

Odp: Podpisz petycje o wykreśleniu świadków Jehowy
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Styczeń, 2025, 09:43 »
No jest jeszcze takie ryzyko, ze i nasz Sebastian nie zna prawdziwego nazwiska Miecia. Mógł zaufać anonimowi. Nie wiem czy to rozsądne. Gdybym to ja był prezesem, to nigdy nie podpisywałbym się pod czymś razem z anonimem. No, ale nie mój cyrk i nie moje małpy:).
''Brak sprzeciwu wobec błędu jest jego zatwierdzeniem, a niebronienie prawdy oznacza jej tłumienie''
 Ignoruję: Tusia,tomek_s

Offline Sebastian

« Odpowiedź #16 dnia: 07 Styczeń, 2025, 14:44 »
nie znam takiego podmiotu jak Fundacja Wyzwoleni, ale domyślam się że chodzi o stowarzyszenie Wybudzeni, które założyła Agata Szudzik

żaden z moich podmiotów aktualnie nie prowadzi żadnej zbiórki pieniędzy
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Profesor Tutka

« Odpowiedź #17 dnia: 07 Styczeń, 2025, 15:16 »
https://www.petycjeonline.com/petycja_o_wykrelenie_z_rejestru_organizacji_wiadkow_jehowy_z_uwagi_na_dyskryminacj

Jeżeli o informacje to się specjalnie nie znam. W tym wątku,w pierwszym poście jest ten link.
« Ostatnia zmiana: 07 Styczeń, 2025, 15:18 wysłana przez Profesor Tutka »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #18 dnia: 07 Styczeń, 2025, 16:01 »
Myślę,że tylko tu i u Siwka może mieć dożywotnią posadę...😁
tak z ciekawości zapytam:

jaką "funkcję" mam na tym forum?
jaką "funkcję" mam u Siwka?

czyżbym o czymś nie wiedział?
pół żartem pół serio powiem że poczułem się jak Hanna Suchocka która w hotelu z telewizora dowiedziała się że została polskim premierem, mimo że nikt jej w ogóle nie zapytał czy ona chce tym premierem zostać :)
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek

Offline Gostek

« Odpowiedź #19 dnia: 07 Styczeń, 2025, 16:47 »
Zwykłą ,taką jaką w zborze mają zwykli głosiciele.😁
Tacy się mają zawsze najlepiej,bo za nic przeważnie nie odpowiadają..😉
« Ostatnia zmiana: 07 Styczeń, 2025, 16:55 wysłana przez Gostek »

Offline Sebastian

« Odpowiedź #20 dnia: 07 Styczeń, 2025, 16:54 »
różne fora (furumy?) powstają i upadają, a ja zawsze funkcjonuję na kilku z nich

Offline Gostek

« Odpowiedź #21 dnia: 07 Styczeń, 2025, 16:57 »
różne fora (furumy?) powstają i upadają, a ja zawsze funkcjonuję na kilku z nich

I tam trzymaj.👍

Jednak niektórzy preferują trzymanie się pośrodku . Nie z przodu i nie całkiem z tyłu. 😁

Offline Gostek

« Odpowiedź #22 dnia: 07 Styczeń, 2025, 17:48 »
nie znam takiego podmiotu jak Fundacja Wyzwoleni, ale domyślam się że chodzi o stowarzyszenie Wybudzeni, które założyła Agata Szudzik

żaden z moich podmiotów aktualnie nie prowadzi żadnej zbiórki pieniędzy

Z powyższego wynika ,że to są Twoje podmioty i że kiedyś prowadziłeś na nie jakieś zbiórki pieniędzy .

Mógłbyś coś na te tematy napisać ,np. ile pieniędzy udało się Tobie zebrać i na jakie cele te pieniądze poszły. ?

Offline Sebastian

« Odpowiedź #23 dnia: 07 Styczeń, 2025, 17:50 »
No jest jeszcze takie ryzyko, ze i nasz Sebastian nie zna prawdziwego nazwiska Miecia. Mógł zaufać anonimowi. Nie wiem czy to rozsądne. Gdybym to ja był prezesem, to nigdy nie podpisywałbym się pod czymś razem z anonimem. No, ale nie mój cyrk i nie moje małpy:).
mam wiedzę o tym że istnieją jakieś emocjonalne osobiste spory między Fantomem a Mieczysławem, ale ja nie o tym...

wspomniano że "zaufałem anonimowi". Przyjęty model współpracy sprawia, że dane personalne Dobrego nie są istotne.

Dobry przygotowuje jakies pismo. Ja je czytam, przedstawiam swoje uwagi, odsyłam do poprawki. Potem akceptuję poprawki (albo nie akceptuję i prosze o kolejne poprawki). Na koniec podpisuję ostateczną wersję pisma do urzędu. Jako autor figuruję ja Sebastian.

przypomina to troche posługiwanie sie narzędziami AI - nie musze znać imion i nazwisk wszystkich ludzi którzy pracowali nad stworzeniem AI, nie muszę nawet znać algorytmu. Liczy się ostateczna wersja tekstu.

Offline Sebastian

« Odpowiedź #24 dnia: 07 Styczeń, 2025, 18:23 »
Z powyższego wynika ,że to są Twoje podmioty i że kiedyś prowadziłeś na nie jakieś zbiórki pieniędzy .
nie rozumiem Twojego sposobu wnioskowania
jakie podmioty są moje? i które z nich (wg ciebie) prowadziły jakieś zbiórki pieniędzy?

Offline Sebastian

« Odpowiedź #25 dnia: 07 Styczeń, 2025, 18:55 »
Napisałem że _aktualnie_ żaden z moich podmiotów nie prowadzi zbiórek pieniędzy

Napisałem tak dlatego, że sytuacja jest dynamiczna

Tworzę nowe podmioty i planuję uzyskanie statusu OPP przez jeden z podmiotów który już istnieje

Ale na razie „sprawa jest w toku” i na razie jeszcze żadnych zbiórek pieniędzy nie ma

Gdy coś zmieni sie (prawdopodobnie w 2025 lub 2026 lub 2027) wtedy ja będę o tym informować

Ale na tę chwilę jeszcze nic takiego nie dzieje się

Offline Sebastian

« Odpowiedź #26 dnia: 07 Styczeń, 2025, 21:05 »
oprócz tego jestem księgowym i obsługuję różne podmioty więc nie wykluczam sytuacji że "w międzyczasie" zacznę obsługiwać jakiś podmiot (np. czyjeś stowarzyszenie albo czyjąś fundację) która będzie chciała organizować zbiórki na jakiś tam swój cel statutowy

z tego powodu nie mogę wykluczyć że pojawią się jakieś zbiórki pieniężne które ja będę rozliczać jako księgowy

a gdyby klient "miał kłopoty kadrowe" i wynegocjował że ja obejmę np. funkcję (przykładowo) w komisji rewizyjnej, to wtedy być może pojawi się w googlach wzmianka że Sebastian "jest powiązany" z takim podmiotem

oczywiście tutejsi "detektywi" skonstruują "z zapałem budowniczego ZSRR" jakąś dziwną teorię... a ja będę miał z tego ubaw...

a prawda jest inna :) Sebastian to "człowiek od papierowej roboty" i za pieniądze rozlicza podatki dla dowolnego podmiotu :) a podatki nie istnieją w oderwaniu od całości podmiotu :) trzeba rozliczyć wszystkie przepływy pieniężne w tym zbiórki :) dlatego nie mogę wykluczyć że nawet jutro podejmę się nowego zadania z zakresu moich obowiązków zawodowych :)
« Ostatnia zmiana: 07 Styczeń, 2025, 21:13 wysłana przez Sebastian »

Offline Gostek

« Odpowiedź #27 dnia: 07 Styczeń, 2025, 21:26 »
Sebastian jesteś jak Mateusz od podatków .😁

Napisz jeszcze ,jak to robisz ,że możesz pisać post pod postem.? Jesteś tu na Forum również Moderatorem z ograniczonymi możliwośiami podobnie jak forumowicz Roszada.?

Offline Sebastian

« Odpowiedź #28 dnia: 07 Styczeń, 2025, 22:23 »
Sebastian jesteś jak Mateusz od podatków .
z tą różnicą że w przeciwieństwie do Apostola Mateusza nie rzuciłem w cholerę pracy zawodowej aby pójść za Jezusem lub za innym szarlatanem

Offline Sebastian

« Odpowiedź #29 dnia: 07 Styczeń, 2025, 23:15 »
Napisz jeszcze ,jak to robisz ,że możesz pisać post pod postem.?
wystarczy odczekać 1.800 sekund :) już po 30 minutach można napisać kolejny post pod swoim postem :)