Tego typu fora powinny być "buforem" I wsparciem pomiędzy wyjściem z bagna a normalnym życiem
(oraz jedyna możliwością otwarcia się przez PIMO, tak żeby nie oszaleli) i im szybciej ktoś jest w stanie o nich zapomnieć i zyc normalnie tym lepiej dla niego;)
Dokładnie strzeliłeś w środek tarczy, również uważam, że dokładnie właśnie tak powinno być
I jestem niezmiernie wdzięczna
... Gedeonowi, Ojcu Założycielowi ... że takie miejsce dla nas wychodzących stamtąd stworzył.
Pamiętam jak przeogromną pomocą było ono dla mnie na początku moich odkryć o tej "jedynej, zbawiennej".
Pomijając to, w jak wielkim szoku byłam w pierwszych miesiącach po ich dokonaniu i odkryciu mnóstwa jeszcze innych szokujących wydarzeń.
Choć sam fakt podejścia strażnicy do problemu pedofilów w tej organizacji, był jak skok w
... Rów Mariański ... bez maski tlenowej
Tutaj znalazłam miejsce, w którym mogłam podzielić się swoimi wnioskami, obawami i innym tysiącem odczuć, uczuć i wszelkich rozterek.
Działało to na mnie jak głęboka, wspaniała terapia grupowa, w której doznawałam oczyszczania się z tej toksycznej doktryny głoszonych bzdur przez CK jw. org.
Bo bardzo szybko okazało się, że w zborze rozmówców do tego tematu nie ma, choć była pierwsza myśl, by iść z tym do starszych.
Ale po głębszej analizie bardzo szybko ją porzuciłam, dochodząc do wniosku, że to nie będą odpowiednie osoby.
I oby to miejsce trwało jak najdłużej.
Myślę, że
... Mav ... będzie wiedział jak o to zadbać, choć nie ma na to zbyt wiele czasu.
Bo nie wątpię w to, że jeszcze wielu tu znajdzie dla siebie pomoc i wsparcie, a to jest najważniejsze.