(mtg):
Jeżeli fantastyka Jana jest faktycznie prawdziwa, to proszę zauważyć pisze w Ap.13,1-2:
1. '' I ujrzałem Bestię wychodzącą z morza ….'' 2. ''… a Smok dał jej swą moc, swój tron i wszelka władzę''.
mój komentarz:
Owa zapowiedź Janowa spełniła się, kiedy nową wykładnię PS ujrzała i przyjęła społeczność amerykańska poprzez kaznodzieję i reformatora religijnego C.T. Russellla [początek obecnej sekty (Ww)].
Ap.13,3-4:
3.'' I ujrzałem jedną z jej głów jakby śmiertelnie zranioną, a rana jej śmiertelna została uleczona … A cała ziemia w podziwie powiodła wzrokiem za Bestią …'' .
4. ''… I Bestii pokłon oddali, mówiąc <<Któż jest podobny do Bestii i któż potrafi rozpocząć z nią walkę?>>
5. ''A dano jej usta mówiące wielkie rzeczy i bluźnierstwa ….''
mój komentarz:
Kiedy Russella owinięto w białe prześcieradło na grobie pastora wzniesiono pomnik piramidy ( był piramido-logiem, ową wiedzę jaką rozpowszechniał zaczerpniętą z PS opierał na jednej z piramid w Gizie, chodzi o piramidę Cheopsa ), po jego śmierci, jak wspomniałem w przytoczonych powyżej wersach PS, kolejny prezes J. Rutherford poczynił bajońskie zmiany w samym kierownictwie i jej szeregach, był to wielki przewrót (Ww) '' … a rana jej śmiertelna została uleczona ...'' .
Wszyscy członkowie tej sekty przyjęły z entuzjazmem nowe założenia jakie przedstawił Józek w swoich zwidach alkoholowych.
Na przestrzeni działalności (Ww) zauważać można jej bezwzględność wobec tych osób, które wyszły z jej szeregów, rozbijając rodziny i doprowadzając byłego członka do załamania psychicznego, gdzie w niejednym wypadku dochodziło do czynów samobójczych.
Również mordując dzieci w imię Boga(Jehowa) w jej szeregach, rysując w ich dziecięcej delikatnej świadomości odrzucenie transfuzji krwi. ( nie jeden taki wstrząsający czyn opisywali w niejednym swoim periodyku)
Ponadto jeden z ck(Ww) idąc za przykładem prezesa Józka nie stroni od ''ognistej wody'' , nawet został upubliczniony o tym gwiazdorze słynny filmik na YT.
Natomiast wisienką na torcie to ujawniane są głośne skandaliczne sprawy pedofilskie gdzie w nie jednej takiej sprawie płacą kolosalne odszkodowania swoim ofiarom, nie wspomnę o czerpaniu zachłannie zysku finansowego od szeregowych będących w sekcie gromadząc wielkie sumy na konto za wielką wodą, jak również obnażając się w przepychu kosztownymi zegarkami i złotymi sygnetami, gdzie można to dostrzec na programie ''Brudcastingu”.
Zauroczeni szeregowi w poczynaniach ck(Ww)głośno klaskają i z entuzjazmem wołają ''och'' i ''ach'' jak przedstawia to właśnie Jan w Ap.13,4 ''Któż jest podobny do Bestii i któż potrafi rozpocząć z nią walkę?''
Do Słowa ''Bestia'' dodaj ck(Ww)!!!
Dlatego w tym temacie wątku: ''Podburzony przez demony tłum'', bo właśnie tak go odbieram, subtelnie zasugeruję słowa Jana w Ap.13,18
'' Tu jest [potrzebna] mądrość ...''.
(wszystkie wersy przytoczone z BT)