słyszałem wymówki o standardach unijnych których rzekomo sale nie spełniają
słyszałem wymówki bardziej ogólne o wymogach "Cezara", dot. BHP, parkingu itd. itp.
słyszałem wymówki że i tak już za chwileczkę już za momencik będzie koniec to po co sala...
itd.itp.
Słyszałem
, że na tych salach wystawionych pod młotek się nie skończy. Po nich będą następne.
Kłania się aspekt ekonomiczny i moralny !
Z ekonomicznego punktu widzenia nie jest to złe, gdyż zbory topnieją jak lód wiosną na jeziorze i następuje ich łączenie ( niekiedy dwóch a nawet trzech )
Nowych zainteresowanych nie przybywa, starych zaś jeśli nie pociągnie takie miejsce jak to - forum, to powoła werset biblijny Ewangelii wg św. Jana : W domu Ojca mego jest mieszkań wiele.
W okresie zaledwie 8 lat odeszło w moim dawnym zborze około 25 osób
Z moralnego zaś..... O KOCHANI !!!
Korporacja szczyci się ze swojej skrupulatności. W milionach podawali ile to godzin spędzali bracia i siostry w danym roku służbowym. Ile rozpowszechniono czasopism, książek , traktatów.
Cóż stoi na przeszkodzie, by po sprzedaży sal nie dokonać sprawiedliwego podziału i dać parę groszy tym , którzy uczestniczyli w ich budowach, ponosili często niemałe koszty w ich utrzymaniu i remontowaniu.
Nie, na to ICH nigdy stać nie będzie. Dlaczego ? Bo wychodzą z założenia jak – polskie przedsiębiorstwo finansowe - Amber Gold.
Barany są po to by je strzyc !
Pamiętacie migawki jak starszy Pan napierdziela pięściami w szybę wystawową banku krzycząc :
Oddajcie mi moje pieniądze, wy s... ny ?
Miał gość jaja nazywając sprawę i ich po imieniu.
Ci którzy tkwią dalej w korporacji najwyżej jakiś czas będą brzęczeć troszeczkę a później, gdy wszystko ucichnie, przeminie covid 19 i wszystko wróci do normy ponownie podniosą palce do góry na - TAK , gdy będzie rezolucja w sprawie kolejnej budowy - Nowej Sali Królestwa.
Wszystkim dużo zdrowia życzę.