Temat o doskonałych partnerach do życia ze sobą jest warty rozważenia na tym FORUM
Czy jest możliwe dobrać się do siebie doskonale ?
Piszcie o swych odczuciach i doświadczeniach życiowych na ten temat
Dziękuję za ten potrzebny temat. Ja tylko opiszę moje doświadczenia.
W zborze Świadków w Toruniu mieliśmy idealne małżeństwo. Brat F. z żoną byli po prostu doskonale dobrani. Wyjątkowo szczęśliwi. Bardzo czule się do siebie odzywali i traktowali się wzajemnie z ogromną miłością. Poznałem ich jako starszych ludzi. Gdy potem żona brata F. zmarła, on obchodził rocznicę jej śmierci i tego dnia pościł, wspominając ukochaną żonę.
W innym zborze było dużo młodsze, bardzo szczęśliwe i wspaniale dobrane małżeństwo. Po prostu świetnie dopasowane. Wielokrotnie ich odwiedzałem. Coś pięknego, po prostu.
Zmieniając środowisko, wśród ewangelicznych chrześcijan znałem wspaniałe małżeństwo, idealnie dopasowane, które przeżyło ze sobą w harmonii i miłości 60 lat. Oboje zmarli szereg lat temu.
W tym samym środowisku, tylko na południu kraju znałem małżeństwo, gdzie jak zaświadcza mąż, przez 52 lata małżeństwa nigdy się nie pokłócili. Moja żona znała jego żonę, mówi, że to była kobieta - anioł, o wspaniałym charakterze (kilka tygodni temu zmarła).