zauważyłem że autor wątku przywołuje nazwisko "naukowca" lub naukowca
Dlaczego nie wspomniałeś G. Szypowa, genialnego naukowca uważanego za współczesnego A. Einsteina.
zapytałem google.pl kto to jest i wyświetlił mi sie link
http://swietageometria.info/artykuly/166-teoria-proni-gennadija-szypowazastrzegam że nie mam kwalifikacji do oceniania czyichkolwiek kwalifikacji naukawych lub naukowych, ale podzielę się z wami swoimi "niewykwalifikowanymi" wrażeniami
sposób napisania tego artykułu wskazuje, że to na 99% jest jakiś szarlatan, skoro usunięto go z uczelni a inne uczelnie (zwłaszcza w krajach zachodu lub w krajach dyktatorskich) jakoś go nie przejęły i nie zagospodarowały;
tak na zdrowy rozsądek, gdyby koleś faktycznie potrafił skonstruować "działające perpetum mobile", to każda armia świata chciałaby korzystać z jego usług i każde większe globalne przedsiębiorstwo chciałoby korzystać z jego usług gdyż można zarobić na tym miliardy euro
co więcej, szybko skończyłby się popyt na gaz ziemny i ropę naftową (skoro możnaby generować energię "z niczego" nie niszcząc środowiska i nie uzależniając się od kaprysów światowej giełdy huśtającej ceną tego surowca)
co więcej, Rosja (która cała stoi na gazie ziemnym i ropie naftowej) albo dawno już zbankrutowałaby albo w geście desperacji próbowałaby za ostatnie pieniądze podbić kraje Europy Zachodniej aby zagarnąć ich bogactwa
a skoro Rosja nadal istnieje, a wielkie armie i wielkie globalne korporacje nie korzystają z usług Gienadija Szypowa, to (moim zdaniem) _najprawdopodobniej_ (dopuszczam 0,01% że się mylę) facet jest zwykłym szarlatanem który używa naukowego bełkotu do zdobywania sławy wśród fanatyków religijnych.