Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: MEMY NA CZAS SŁUSZNY  (Przeczytany 163945 razy)

Offline Światus

Odp: MEMY NA CZAS SŁUSZNY
« Odpowiedź #795 dnia: 26 Czerwiec, 2026, 16:20 »
    Dzisiaj "żona Lota", czyli "nie myśl o tym, co straciłeś, zobacz, jak daleko zaszedłeś". Może i daleko, ale czasami warto się rozejrzeć dookoła, a nie tylko przed siebie.
Kto rzeczywiście jest niewolnikiem wiernym i roztropnym. Ale gdyby ten niewolnik okazał się zły...

Offline Światus

« Odpowiedź #796 dnia: 28 Czerwiec, 2026, 13:19 »
    Dzisiaj mem nawiązujący do tekstu w autokompromitacjach - o upałach... i mrozie.  ;)
Kto rzeczywiście jest niewolnikiem wiernym i roztropnym. Ale gdyby ten niewolnik okazał się zły...

Offline Światus

« Odpowiedź #797 dnia: 29 Czerwiec, 2026, 14:22 »
    Ciało Kierownicze podjęło decyzję, że skieruje Jehowę Boga na odcinek błahostek. Do spraw poważnych zostali wyznaczeni inni towarzysze, to znaczy bracia.  ;)

Offline Światus

« Odpowiedź #798 dnia: 02 Lipiec, 2026, 16:04 »
    Roszada zamieścił na forum cytat z najnowszego Życia i Służby:
Dotrzymuj kroku niebiańskiemu rydwanowi Jehowy (...) Niebiańska część organizacji Jehowy jest przedstawiona jako ogromny rydwan, który jest wyjątkowo szybki i zwrotny (...) Tym rydwanem kieruje Jehowa” (Chrześcijańskie życie i służba – program zebrań listopad-grudzień 2026 s. 8).
    Żeby lepiej to sobie uświadomić, wyobraziłem sobie tę scenę...  ;)

Offline Światus

« Odpowiedź #799 dnia: 06 Lipiec, 2026, 10:38 »
    Ilustracja do fragmentu ze Strażnicy na kwiecień 2026:
 "Sarah, siostra z Gujany Francuskiej, która wyszła za brata o imieniu Daniel, mówi: „Zapytałam o Daniela jego współlokatora, starszego z jego zboru, naszych wspólnych przyjaciół oraz siostry z jego zboru”."

Offline Światus

« Odpowiedź #800 dnia: 08 Lipiec, 2026, 16:49 »
    To nie mem, ale może komuś się przyda do mema...  :) Pełen skład Ciała Kierowniczego 2026.

Offline janeczek

« Odpowiedź #801 dnia: 08 Lipiec, 2026, 19:12 »
 Widzę że niema tego z piosenki sanah
Kiedy umrę kochanie (H. Poświatowska)
To 33 sekunda, było sławne zlepek słów [w piecu je howa]
Mocno w zborach o tym mówiono, a mem to z forów światkowych tych zamkniętych i ogólnie jako greps

https://www.tiktok.com/@fanclubsanah/video/7550424664535813398?q=je%20howa%20piosenka%20sanah&t=1783529875161
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ 
Publikacja ta jest poufna i chroniona prawem autorskim.  Ktoś dobrowolnie przyjmuje krew należy podać w zborze że winowajca odłączył się

Offline Światus

« Odpowiedź #802 dnia: 09 Lipiec, 2026, 08:41 »
Jakiś czas temu w Autokompromitacjach komentowałem ten cytat:
    "Miarą sukcesu rybaka jest ilość złowionych ryb. Ale z nami jest zupełnie inaczej. Miarą naszego sukcesu nie jest to, ile osób przyprowadzimy do Bożej organizacji."
Dzisiaj ilustracja do niego.  :)

Offline Światus

« Odpowiedź #803 dnia: 12 Lipiec, 2026, 13:52 »
Kolejna ilustracja do cytatu:
    "Badaj więc Pismo święte. Sprawdź swoją religię. Opuść fałszywą religię i przejdź do prawdziwej."

https://wol.jw.org/pl/wol/d/r12/lp-p/1964361?q=%22Sprawd%C5%BA+swoj%C4%85+religi%C4%99%22&p=par

Offline Światus

« Odpowiedź #804 dnia: Wczoraj o 16:31 »
    Mem do dzisiejszego cytatu z Autokompromitacji:
 "Jehowa chce, żebyśmy przyjaźnili się z tymi, którzy pomogą nam wiernie Mu służyć. Właśnie takimi ludźmi otaczał się Jego Syn, Jezus. Krótko przed swoją śmiercią pochwalił apostołów: „Wy zawsze byliście przy mnie, gdy przechodziłem próby”. Uważał ich za swoich przyjaciół."

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 9128
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #805 dnia: Wczoraj o 17:29 »
Drogi ŚWIATUSIE  :)
Nie mam nic przeciwko jak podajesz na Forum me-my oczerniające sektę (Ww) i  jej wyznawców, ale zakrawa na zwrócenie uwagi w stosunku do Biblijnego Jezusa jakiego przedstawiasz między innymi w powyższym przekazie (ironicznie).
Proszę zwróć uwagę  - na Forum są osoby WIERZĄCE i uwłaczasz ich przekonaniom, nie wszyscy byli w tej w sekcie gdzie czcili Jezusa.
JESTEŚ, inteligentny, kulturalny - popraw się na przyszłość , nie wytykam, lecz grzecznie zwracam subtelną uwagę.

Offline Światus

« Odpowiedź #806 dnia: Wczoraj o 18:34 »
Nie mam nic przeciwko jak podajesz na Forum me-my oczerniające sektę (Ww) i  jej wyznawców, ale zakrawa na zwrócenie uwagi w stosunku do Biblijnego Jezusa jakiego przedstawiasz między innymi w powyższym przekazie (ironicznie).
Proszę zwróć uwagę  - na Forum są osoby WIERZĄCE i uwłaczasz ich przekonaniom, nie wszyscy byli w tej w sekcie gdzie czcili Jezusa.
JESTEŚ, inteligentny, kulturalny - popraw się na przyszłość , nie wytykam, lecz grzecznie zwracam subtelną uwagę.

Drogi Nadaszyniaku  :)
Dziękuję Bogu za to, że dał mi inteligencję w stopniu wystarczającym i będę Go o nią prosił również dla Ciebie.
Nigdy, w przeciwieństwie do niektórych wybitnych jednostek na tym forum, nie zamieszczałem treści obrażających Jezusa. Wszak wszyscy pamiętamy, że był cieślą, prawda?  ;)
W przyszłości postaram się poprawić. Mea maxima culpa.

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3973
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
« Odpowiedź #807 dnia: Wczoraj o 21:51 »

I kto to mówi, no kto? Ten kto nazywał (na forum  oraz innych forach) Jezusa "obłąkanym stolarzem", a Pismo Święte kategoryzował jako KL, co tłumaczył jako "księga legend". Sam miał wtedy gdzieś wierzących. Nadarzyniak nie zna też znaczenia słowa "subtelny" (cytuję z jego wpisu "zwracam subtelną uwagę"), bowiem używa słów bardzo mocnych, stosowanych przez Świadków J. w stosunku do tak zwanych odstępców (cytuję "oczerniające" oraz "uwłaczasz")- daleko leżących od subtelności.Temu człowiekowi tak już demencja starcza (chyba) doskwiera,  że zwracając uwagę  publicznie Światusowi sam w swoim wpisie "oczernia i uwłacza" Świadkom Jehowy, nazywając ich bezpardonowo "sektą", a jak wiemy dla nich to jest ogromna obelga zaraz uruchamiająca ich protesty.Poza tym, pan N. nie wie co to jest "konstruktywna krytyka" nie rozumiejąc, że Światus memem przedstawił jak bardzo  autorzy Strażnicy manipulują Biblią, używając jej jako narzędzia do indoktrynacji swoich owieczek. W ten sposób sam staje w obronie świadków, korzystając z ich "nowomowy".To co robi dzisiaj Światus robiły kiedyś takie tuzy, jak na przykład  Rej, Kochanowski, Węgrzyn, jeśli dobrze pamiętam. Ale Kochanowski w swoich rymowanych fraszkach często gęsto przyłatał jakiemuś plebanowi, i innym kościelnym notablom. A inni także krytykowali duchowieństwo pod postacią zwierząt, przypisując tym zwierzakom krytykowane cechy ludzkie. Nie wiem, co mu się stało, że teraz zaczyna bronić świadków ich sformułowaniami. Nie rozumiem wyrażenia N, że cytuję: Nie wszyscy byli w tej sekcie, gdzie czcili Jezusa. W "tej sekcie" nie czci się Jezusa, panie N. tylko Jehowę.
Oczywiście wpis Nadarzyniaka pokraczny, a to dlatego, że nie używał do tego sztucznej inteligencji. Porównajcie "jego język" stąd, a "język" niby z jego opracowań, jakie wstawił pod "listy i dokumenty Nadaszyniaka". To są wypisz wymaluj gotowce  AI!!! Ale N. nic na ten temat ani się nie zająknął. Jak zawsze i jak zwykle. Ale innych to będzie pouczał i "subtelnie" stawiał do kąta.
« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 22:23 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline Babcia Baba Jaga

« Odpowiedź #808 dnia: Dzisiaj o 00:11 »
Mnie również nie spodobał się wyraz OCZERMIAJACE napisany przez Nadaszyniaka. Swiatus nie oczernia nikogo, tylko demaskuje kłamstwa i przekręty JW i to w sposób humorystyczny. Zawsze z zaciekawieniem czytam jego teksty. Oczerniają to przywódcy JW tych wszystkich którzy odeszli z tej niby prawdy co to okazała się kłamstwem, jak mawia Estera.
.