Bożydar, moje trzy grosze:
1) do chrztu były dwa pytania i komentarz prowadzącego: "wasze głośne, twierdzące odpowiedzi pokazują, że możecie być ochrzczeni jako śj" - zatem do wywalenia powinni pytać o to samo i wywalać tylko na podstawie odpowiedzi przeczących,
2) niewiadomym jest jeszcze to, kto jest NWiR - Jezus jeszcze nikogo nie wybrał i nie ustanowił nad całym mieniem a 8-miu samozwańców z WW nie ma i nie przedstawi dowodów na to, że to ich wybrał - paradoksalnie powołują się na swoje zmiany doktrynalne jako na TEN dowód, ale one dowodzą właśnie czegoś innego + teraz odpływ związany z pedofilią i ukrywaniem przed członkami organizacji jej historii,
3) nie musisz nikomu odpowiadać na żadne pytania a na podstawie Twojego bieżącego poglądu nikt nie może Cię w żaden sposób osądzić - sądzić będzie Pan Jezus; gdyby bowiem On sądził tych ośmiu samozwańców, to już powinien ich dawno wywalić za niezgadzanie się z Jego słowami, że 'to pokolenie', to jednak sztafeta pokoleń, a sami wcześniej trąbili o jednym, a więc nie zgadzali się z Panem - ten temat to jest w ogóle śmieszny,
4) jeśli jeszcze nie widziałeś, to obejrzyj jak do prowadzenia komitetów są przygotowywani starszaki (m.in. nakazuje im się ukrywać przed 'winowajcą' tajną książkę - taki wychodzi podczas 'przesłuchania' i myśli, że oni się modlą, a oni czytają instrukcję dot. procedury od Amerykanów - jak piloci w samolocie; na komitecie jest więcej interpretacji niż Biblii),
5) niech Ci dadzą podstawę prawną komitetu - wzór biblijny; ok. 2 lat temu był studiowany artykuł nt. uproszczeń w mianowaniu - teraz nie robi tego Komitet Oddziału, ale NO. Dopiero chyba dwa i pół roku temu przeczytali w Biblii, że apostoł Paweł mianował podczas podróży i takie samo polecenie dał Tymoteuszowi podczas jego podróży; artykuł nosił tytuł 'Zorganizowani zgodnie ze wzorem biblijnym' i jest on tutaj:
https://www.jw.org/pl/publikacje/czasopisma/straznica-do-studium-listopad-2016/zorganizowani-w-zgodzie-ze-wzorem-biblijnym/Zapytaj ich, czy mają dowód na to, że są zamianowani zgodnie z Biblią przez NO. Jeśli są przez Komitet Oddziału, to nie jest to biblijne i nie mają podstaw w jakikolwiek sposób Cię przesłuchiwać ani nawet wypytywać. Jeśli są przez NO, to niech Ci to dadzą na papierze z jego podpisem. Apostoł Paweł dał Tytusowi pisemne upoważnienie - Tyt. 1:5 - "
Zostawiłem cię na Krecie w tym celu,
abyś uporządkował to, co tam jeszcze zostało do zrobienia, i
ustanowił w każdym mieście starszych, jak ci nakazałem;"
A tu film Rafała:
PS - moja prośba: jak się zdecydujesz z nimi zmierzyć (częściowo pozwolić im zadać gwałt Twojej duszy) to nagrywaj to - może kiedyś nawet zechcesz dać komuś odsłuchać, albo sobie samemu, a to będzie wówczas bezcenne.