Już ci podałem...ojciec to nie jest imię - imię to Jehowa .
To wy macie podac gdzie Jezus mówi, ze jest równy Jehowie no dawajcie odstępcy i katolicy-fanatycy
Szrańcza a co ty tu z jakąś natura wyskakujesz.... chcesz pwoiedziec że ty i tój ojciec to ta sama osoba czy co ? nie rób siary stary
Katolicy wierzą w Trójcę ale nie rozumiem dlaczego zakładasz, że wszyscy odstępcy również?
W sumie może powinieneś to pytanie zadać bardziej na forach dla katolików jeśli ten temat Cię interesuje.
Rozumiem, że nie przekonują Cię zestawienia, które udostępnił Roszada, z których można byłoby wywnioskować, że Jezus i Jahwe są tożsami. Nie satysfakcjonuje Cię tak przeprowadzony dowód. Ok, masz do tego prawo.
Widzisz na podstawie Biblii można udowodnić, że Jezus jest Jahwe... i że Jezus nie jest Jahwe.
Potwierdź mi proszę - chciałbyś aby ktoś udostępnił Ci werset, w którym Jezus mówi, że jest Jehową, tak?
Coś w stylu: "Ja Jezus jestem Jehową"?
Czy ma znaczenie przekład? Lubisz widzę Tysiąclatkę II..
Czy ma znaczenie forma tego imienia - Jahwe, Jehowa, Jah, Jestem?
Ja się cieszę, że nie muszę ścierać się z Tobą w rzeczywistości, bo podejrzewam, że gdyby brakło Ci argumentów (hmm... to chyba za dużo powiedziane. Ty masz w asortymencie maksymalnie ze 2 pytania, więc szybko doszlibyśmy do tego momentu) zacząłbyś mnie najpierw wyzywać a później, istnieje spore prawdopodobieństwo, uciekłbyś się do rękoczynów. Ten typ z Ciebie.
I jeśli już to stara