Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Świadkowska moralność  (Przeczytany 750 razy)

Offline Sebastian

Odp: Świadkowska moralność
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Grudzień, 2024, 21:01 »
Kwota wolna od podatku w 2024 r. wynosi 30.000 zł a nie 3000 zł
słusznie mówisz. Moja pomyłka. Musiałem za mocno spieszyć się przy pisaniu.
30.000zl rocznie daje 2.500zł miesiecznie. Wynika z tego że każdy kto zarabia powyżej 2.500zł miesięcznie ten przekracza kwotę wolną.
Najniższe wynagrodzenie wynosi 4.300zł brutto, a więc nawet najbiedniejszy pracownik pracujący za najniższe stawki także przekracza już kwotę wolną.
Aby nie przekroczyć kwoty wolnej, trzeba by pracować na pół etatu, np. za 2.150 zł brutto lub przykładowo 2.400zł. Ale nawet od wynagrodzenia takiego pracownika na pół etatu także trzeba płacić składki na ZUS
« Ostatnia zmiana: 10 Grudzień, 2024, 21:15 wysłana przez Sebastian »
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Mocny Świetlik

« Odpowiedź #16 dnia: 10 Grudzień, 2024, 21:35 »
Jasne to się zdarza. Mnie również.

Offline Mahershalalhashbaz

« Odpowiedź #17 dnia: 10 Grudzień, 2024, 23:47 »
Świadkowie po prostu bardzo dokładnie wzorują się na Jezusie oddając cezarowi to co należy do cezara. Czyli jeśli znajdą w pyszczku złowionej ryby pieniądze na podatki to je płacą.
nihilista

Offline Reskator

« Odpowiedź #18 dnia: 11 Grudzień, 2024, 04:39 »
Kwota wolna od podatku w 2024 r. wynosi 30.000 zł a nie 3000 zł
A kwota wolna miała być 60.000 zł oj co to nie było naobiecywane w tych 100 konkretach. :) :D ;

Offline Legion

« Odpowiedź #19 dnia: 15 Grudzień, 2024, 22:30 »
Czy można powiedzieć, że program komputerowy jest moralny lub nie? Czy można mówić o moralności sztucznej inteligencji? Zdaje mi się, że nie i dokładnie tak samo jest z moralnością Świadków Jehowy jako grupy.
Każdy z nich ma jakąś swoją moralność przykrytą przez program nałożony przez ciało kierownicze.

Bo o jakiej moralności mówimy gdy matka nie odzywa się latami do swojego wykluczonego dziecka? Wielokrotnie mówimy, że ŚJ się programuje - nie można zatem mówić o moralności.
Będąc wiele lat w tym bagnie zauważyłem, że ŚJ nie potrafią ludzko zachować się w zwykłych ludzkich sytuacjach takich jak tragedie rodzinne, pogrzeby, śluby. W broszurkach trzeba pokazywać, że można komuś okazać troskę poprzez zadzwonienie do niego albo napisanie krótkiej wiadomości, można komuś zrobić prezent, dać upominek... Już niedługo na JW będą nagrania "wdech, wydech..." x1000
Nie spać! Zwiedzać! Słooowooo Głoooś!