Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!  (Przeczytany 8209 razy)

Offline NNN

Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Styczeń, 2025, 15:17 »
       @miragatka6263       Jacku, świetnie streścileś i podsumowałeś swoją drogę życiową/duchową. Prostym i logicznym językiem opowiedziałeś również moj światopogląd. Wielkie dzięki ❤ height=16 Szkoda, że tak rzadko przyjeżdżasz do Polski, bo chętnie zobaczyłabym  Twoją rozmowę ze ŚWIATUSAMI 🙂 height=16 może kiedyś... 😂 height=16

@Odstrachudowolnosci          @miragatka6263 przyjedz w lipcu. Swiatusy też będą.

@halinakarolewska5370     Biblijny bóg dał niby 10  wspaniałych przykazań ale niewolnictwa i pedofilstwa nie zakazał

NNN- Jacek Siwek  jest w trakcie organizowania spotkania pod Łodzią  w tym roku, od 11-14 lipca. Jak się nic nie zmieni. Zgłoszenia chętnych do końca stycznia (ponieważ spotkanie będzie w hotelu, będą potrzebne informacje, ile dni się zatrzymamy, czy będziemy korzystać z posiłków i tym podobne).

« Ostatnia zmiana: 19 Styczeń, 2025, 15:24 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline NNN

« Odpowiedź #76 dnia: 20 Styczeń, 2025, 22:08 »
       @iwonamat3062      Brawo brawo!!! Super jesteście wykład ekstra wreszcie ludzie zrobią porządek z tym bagnem wreszcie Babilon upadnie❤ height=16❤ height=16❤ height=16😊 height=16

NNN- A czy o świadkowym molochu możemy już powiedzieć, że upada?

[/youtube][/youtube]

@tomas4321s       Mieszkam w NL i tu od dawien dawna kościoły to muzea i sklepy. Tutaj ludzie przebudzili się już dawno. W PL to się właśnie dzieje ale jeszcze trzeba ze 2 pokolenia żeby ta “wiara” w świętość kościoła obumarła. Moja babcia wierzyła że dwa palce księdza i jednej ręki są święte i każdy powinien klękać i je całować, moja mam dalej była mocno “wierząca” ale na szczęście się przebudziła przez wpływ mojego taty który widział smród i bród kościoła. Od jakiś 15 lat jest mocno przeciwko kościołowi ale jeszcze mnie mocno do komunii pchała 40 lat temu. Ja już żonie mocno wierzącej powiedziałem że syn do żadnej komunii nie idzie i tak się stało. Koniec z łańcuchami kościoła, ludzie myślcie sami a nie do kościoła …

@piotrgancewski3275                  Pomóżmy KK, upaść głosząc (media społecznościowe) wszędzie gdzie się da - prawdziwą -  historię " dzieł " i potrzeby istnienia obłudnej, chciwej i niebezpiecznej ponad narodowej organizacji  (wiedza weryfikowalna , choć usilnie ukrywana)          Wolność od religii.  Świeckie państwo-  to wolność światopoglądu

@magorzatajankowska8247     Świetny temat Panie Arturze! Księża cały czas mówią schematami, których nauczono ich w Seminarium. Jeśli jakiś temat w czasie rozmowy z nimi wykracza poza schemat, bardzo się denerwują i nawet często nie potrafią obronić swojej wiary.  Samodzielny myślenie jest konieczne. Duchowieństwo ma ciekawą taktykę postępowania, ale o niej już nie będę się rozpisywać.       

« Ostatnia zmiana: 20 Styczeń, 2025, 22:12 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #77 dnia: 21 Styczeń, 2025, 20:59 »
    @JojoKoko      „Religia jest uważana przez zwykłych ludzi za prawdziwą, przez mądrych za fałszywą, a przez władców za użyteczną” – Seneka Młodszy ma do Ciebie 1 pytanie: do której grupy należysz❓ height=16

@zyjasertywnie2695     Uderzające są słowa pana Artura w odpowiedzi na stwierdzenie, że zdarzają się dobrzy księża. Już samo to zdanie implikuje, że cała instytucja jest totalnie zepsuta, a jednak każdy przechodzi nad tym do porządku dziennego. Do czego my doszliśmy?

@sesylia123     Aż dziw bierze że mając współcześnie dostęp do takiej wiedzy nadal budują się potężne kościoły i ludzie uczestniczą w tej szopce tak pobieżnie rzecz ujmując

NNN- Jacy świadkowie J. są podobni do KK. Tak jakby zerżnęli od nich wiele swoich pokrętnych nauk i działań.

Offline NNN

« Odpowiedź #78 dnia: 22 Styczeń, 2025, 22:55 »
 @Genevieve6712-c2c
  W 99 procentach odchodzi się od świadków z przyczyn doktrynalnych i osobistych nie łamiąc żadnych biblijnych zasad. A te powroty do świadków spowodowane są głównie chęcią odnowienia więzi rodzinnych, które przerwał nie biblijny ostracyzm. I nie chodzi tutaj o jakiś powrót do Boga, ponieważ odeszli wierząc w Niego cały czas.

@Obudzona_
   Moja rodzina z powodu ostracyzmu bardzo miała zaburzone relacje. To okrutna praktyka która stosują aby wszystko kontrolować. Serce się kraje jak cierpi osoba która zostaje odrzucona nawet przez rodziców, brata siostrę, straszne tortury psychiczne za które powinno się żądać wielkich odszkodowań od tej sektokorporacji.

@ika5082
    W organizacji ck nie ma żadnej nauki biblijnej.Tam są nakazy, zakazy, podporządkowanie się i lojalność wobec ck. Jeśli tego nie robisz jesteś usuwany. To jest tylko i wyłącznie korporacja nastawiona na zyski finansowe. Żal ludzi, którzy dają się zmanipulować. Pocieszające jest jednak to, że dzięki takim kanałom jak ten, ludzie wybudzają się i wielu odchodzi.

« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń, 2025, 23:04 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #79 dnia: 25 Styczeń, 2025, 21:17 »
Czy Świadkowie Jehowy są uformowani na ten sam obraz?

@krystynajedras2951
  "Najświętszym sakramentem polskiego kościoła są pieniądze". Panie Arturze, to jest numer dzisiejszego dnia. W punkt!

@JojoKoko
    Najgorsze jest to, że własne rodziny, podają swoje dzieci na tacy, tym .................., wyłączając ich instynkt samozachowawczy, w stosunku do tej grupy zawodowej. Kto, te dzieci, indoktrynuje NAJPIERW❓ height=16 

Skandal u księży w Sosnowcu...  10 10 2024

« Ostatnia zmiana: 25 Styczeń, 2025, 21:21 wysłana przez NNN »

Offline onyk

« Odpowiedź #80 dnia: 26 Styczeń, 2025, 09:38 »
Czy Świadkowie Jehowy są uformowani na ten sam obraz?

@krystynajedras2951
  "Najświętszym sakramentem polskiego kościoła są pieniądze". Panie Arturze, to jest numer dzisiejszego dnia. W punkt!

@JojoKoko
    Najgorsze jest to, że własne rodziny, podają swoje dzieci na tacy, tym .................., wyłączając ich instynkt samozachowawczy, w stosunku do tej grupy zawodowej. Kto, te dzieci, indoktrynuje NAJPIERW❓ height=16 
Kiedy Świadkowie Jehowy będą mieli kilkunastowieczną historię jak kościół, będą wyglądali całkiem podobnie

Offline NNN

« Odpowiedź #81 dnia: 29 Styczeń, 2025, 19:18 »
       @eurydykakosinska7959
   Zgadzam się z Panią. Ktoś musiałby bardziej to nagłaśniać jak ta organizacja niszczy rodziny więzi społeczne niszczy  psychicznie. Ostrzegać ludzi uświadamiać. Może w końcu ktoś w Polsce się  za to weźmie. Pozdrawiam i dziękuję za ważne informacje i  trafne wnioski😊 height=16

@Melowmin
  Masz rację. Warto przypomnieć sobie, że najwięcej osób przyszło do organizacji w czasach zakazu. Rozwiązaniem jest świadomość społeczna i sankcje np podatkowe i przywilejowe, ponieważ korzystają z wolności religijnej a sami taką wolność ograniczają.

Offline NNN

« Odpowiedź #82 dnia: 02 Luty, 2025, 16:17 »
Przygotujcie się na wstrząsającą podróż przez mroczne zakamarki organizacji Świadków Jehowy! W tym odcinku gościmy Piotra, byłego starszego zboru i kolejarza, który odważył się przerwać milczenie i ujawnić szokującą prawdę o życiu w tej kontrowersyjnej grupie religijnej. Piotr, będąc czwartym pokoleniem Świadków, przeszedł drogę od gorliwego wyznawcy do "odstępcy". Jego dziadek otarł się o Auschwitz. Odkryjecie, jak język migowy stał się dla niego nie tylko narzędziem komunikacji, ale i drogą do wolności myślenia. Usłyszycie o manipulacjach, ostracyzmie i wewnętrznych konfliktach, które doprowadziły do jego ostatecznego odejścia. Czy Jehowa przegra z koleją? Jak wygląda życie w zborze migowym? Dlaczego Świadkowie boją się krytycznego myślenia? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w tym fascynującym wywiadzie (organizatorzy wywiadu).
Na razie 1 część:

Miałem okazję w zeszłym roku osobiście poznać tego młodego, ale już tak doświadczonego i mądrego mężczyznę. A stało się to dlatego, że pochodzi on z Błędowa, obecnie dzielnicy Dąbrowy Górniczej, gdzie miałem znajomą z mojego zboru z dzieciństwa. Okazało się, że w zeszłym roku kilka osób ze znanego mi tam grona świadków odeszło, w tym starszy zboru z 18 letnim stażem.

@gww15
Pozdrawiam też byłem mikolem, ale mi przeszło jak zacząłem pracować jako dyspozytor :⁠-⁠). W głowach SJ kolejarz odstępca to można, by rzec inaczej wykolejeniec.   ;D   
« Ostatnia zmiana: 02 Luty, 2025, 16:48 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #83 dnia: 03 Luty, 2025, 19:58 »
    @beziluzji   
  Świadek Jehowy ma prawo mieć własne zdanie, ale musi je zachować wyłącznie dla siebie 😉 height=16 Jeśli coś, nawet szczerze, kwestionujesz, rozmawiając o tym z innymi, a dojdzie to do starszych to masz gwarantowane oficjalne spotkanie ze starszymi, mające na celu uciszenie Cię. Wiem to z doświadczenia.

@Lesnaaka-kx5ch
   Podoba mi się, że Gość odcinka zachowuje tajemnice, którą mu ludzie powierzyli, nawet jeżeli już nie jest w organizacji.

Wstrząsająca historia Piotra Kędry, byłego starszego zboru Świadków Jehowy, który po 39 latach w organizacji dokonał przełomowego odkrycia. W tym poruszającym wywiadzie były starszy szczerze opowiada o życiu w organizacji, służbie w zborze migowym oraz dramatycznych wydarzeniach, które doprowadziły do jego odejścia. Jego historia pokazuje, jak jeden moment może zmienić całe życie i system wartości. Piotr dzieli się osobistymi doświadczeniami z perspektywy osoby, która była głęboko zaangażowana w struktury organizacji. Opowiada o wyzwaniach życia rodzinnego, presji związanej z pełnieniem funkcji starszego zboru oraz o przełomowym momencie, który nastąpił, gdy jego żona zaczęła na nowo czytać Biblię. Ta historia pokazuje, że prawda może wyzwolić nawet po dekadach życia w zamkniętym systemie przekonań.

To jest druga część rozmowy.

Kontakt do Piotra: aktywny.odstepca@gmail.com
/ pkyetipay 

« Ostatnia zmiana: 03 Luty, 2025, 20:04 wysłana przez NNN »